Cătălin Baba: „România are nevoie de clasa pregătitoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalin Baba, ministrul Educaţiei
Catalin Baba, ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, miecuri, că introducerea clasei pregătitoare pentru elevi este una dintre soluţiile de care România are nevoie în acest moment.

„Clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie în acest moment. Asigur toţi părinţii şi cadrele didiactice din România că ministerul are cadrele necesare pentru toate achziţiile clasei pregătitoare”, a declarat Cătălin Baba, de la Ministerul Educaţiei.

Magistraţii Curţii de Apel au respins, miercuri, plângerea intentată de părinţi Ministerului Educaţiei. Părinţii cereau anularea ordinului ministerului privind introducerea clasei pregătitoare.

Părinţii care nu-şi înscriu copiii în învățământul primar sau împiedică înscrierea vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legale, potrivit metodologiei pentru anul şcolar 2012 - 2013.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună, a declarat vineri că federaţia pe care o reprezintă nu a luat decizia să acţioneze în judecată MECTS pentru metodologie.

Metodologia pentru clasa pregătitoare prevede că părintii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2012 au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite