Noul bilanţ din Filipine: peste 600 de morţi în urma inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul bilanţ din Filipine: peste 600 de morţi în urma inundaţiilor
Noul bilanţ din Filipine: peste 600 de morţi în urma inundaţiilor

Cel puţin 299 de persoane au fost ucise în alunecările de teren din nordul Filipinelor, ridicând la peste 600 numărul victimelor intemperiilor care au lovit arhipelagul în ultimele două săptămâni.

Potrivit unui bilanţ anunţat sâmbătă, 299 de persoane au murit în nordul insulei Locon din cauza alunecărilor de teren şi inundaţiilor provocate de taifunul Parma, însoţit de ploi torenţiale.

Noul bilanţ ridică la 636 numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în intemperiile cu care se confruntă Filipine de două săptămâni.

În timp ce apele s-au retras din nordul ţării, responsabilii locali au făcut apel la furnizarea de ajutoare pentru populaţia sinistrată.

La două săptămâni de la trecerea furtunii tropicale Ketsana asupra oraşului Manilla şi a regiunii din apropiere, aproximativ 300.000 de persoane se află încă în centrele de evacuare.

Preşedintele Gloria Arroyo a ridicat sâmbătă starea de catastrofă naturală decretată pe tot cuprinsul ţării după trecerea furtunii Ketsana şi înaintea sosirii taifunului Parma.

Starea de catastrofă naturală nu a fost însă ridicată în insula Lucon, principala regiune afectată de intemperii, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Cerge Remonde.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite