Noul şef al CJ Neamţ schimbă modul de finanţare a bugetelor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vlad Marcoci, a schimbat modalitatea de finanţare a bugetelor locale pentru înlăturarea deficienţelor anterioare care au defavorizat o serie de

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vlad Marcoci, a schimbat modalitatea de finanţare a bugetelor locale pentru înlăturarea deficienţelor anterioare care au defavorizat o serie de localităţi în avantajul altora.
"În decursul anilor, primarii au fost obişnuiţi să vină la consiliul judeţean şi să solicite fonduri pentru reparaţii, reabilitări şi alte obiective de interes social", a precizat, ieri, Marcoci. El va semna sumele către comune numai în temeiul legii, deoarece sunt bani de la bugetul de stat pentru reechilibrarea bugetelor locale, urmând ca administraţia judeţeană să verifice distribuirea corectă şi sectoarele vizate.În anii trecuţi au existat cazuri de localităţi care au primit fonduri suplimentare faţă de cele alocate, apărând discrepanţe majore între numărul de locuitori şi valoarea investiţiilor. Începând din acest trimestru, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ va repartiza banii către primării după lege, iar în cazul localităţilor care au în derulare investiţii se va recurge la ajutorul guvernului. Liberalul Vlad Marcoci a preluat preşedinţia consiliului judeţean, în urmă cu două săptămâni, după ce fostul preşedinte a fost schimbat din cauza incompatibilităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite