Giurgiu: Nouă tineri au fost reţinuţi de poliţie pentru furturi din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiu: Nouă tineri au fost reţinuţi de poliţie pentru furturi din locuinţe
Giurgiu: Nouă tineri au fost reţinuţi de poliţie pentru furturi din locuinţe

Nouă tineri cu vârste între 16-22 ani, suspectaţi de furturi din locuinţe şi firme, au fost identificaţi de poliţiştii din Bolintin Vale, cinci dintre tineri fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă, a anunţat miercuri, Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IJP) Giurgiu.

Cei nouă tineri au fost identificaţi în urma unor percheziţii la domiciliu, se arată într-un comunicat al IJP Giurgiu.

„La acţiune au participat 42 poliţişti de la formaţiunile de investigaţi criminale şi ordine publică sprijiniţi de 10 luptători DPIR, care au efectuat şase percheziţii la domiciliile unor suspecţi din localităţile Bolintin Deal, satul Mihai Vodă şi oraşul Bolintin Vale, zona Crivina, judeţul Giurgiu”, se precizează în comunicat.
 
Potrivit aceluiaşi document, gruparea suspectată de implicarea în furturi din locuinţe, societăţi comerciale şi auto, care acţiona în zona de nord a judeţului Giurgiu, este formată din T. Valentin 22 ani, L. Cosmin Alexandru 22 ani, ambii din satul Crivina, T. Nicu de 19 ani, T. Laurenţiu de 20 de ani, M.Ion Sorin de 19 ani, G. George Bogdan 16 ani, N.Eugen 20 ani, B.Marian Liviu 19 ani şi M. Cătălin 19 ani, toţi din satul Mihai Vodă, comuna Bolintin Deal.

„În urma descinderilor efectuate, poliţiştii au depistat patru CD playere auto, patru telefoane mobile, un ceas de mână, două boxe audio, o cameră foto, un aparat video, patru perechi pantofi sport şi alte bunuri textile. La domiciliul acestora au fost identificate şi ridicate instrumente folosite la spargeri, două foarfece de tăiat fier beton tip gură de lup, două polizoare unghiulare (flexuri), un scripete manual cu lanţ, bâte şi răngi, dar şi o cagulă”, a mai anunţat IJP. 

Conform conducerii instituţiei, s-a stabilit că faptele au fost comise în perioada decembrie 2008-august 2009, şi au reţinut în sarcina grupării infracţionale comiterea a cinci furturi din auto, trei din societăţi comerciale şi un furt din locuinţă, informează NewsIn.

Tinerii giurgiuveni au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, faţă de primii cinci a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, iar ceilalţi patru sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Persoanele reţinute vor fi conduse joi la Judecătoria Bolintin-Vale cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite