Nouă români sunt diagnosticaţi cu gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie, care a intrat în contact cu tânăra de 28 de ani întoarsă pe 29 mai de la New York, a fost diagnosticată ieri-dimineaţă cu noua gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

 Astfel, bilanţul persoanelor confirmate oficial cu virusul A(H1N1) ajunge la nouă.

Pacienta este internată în prezent la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ şi se află sub tratament cu antivirale. Medicii declară că starea sănătăţii pacientei este bună, iar investigaţiile epidemiologice continuă.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că virusul noii gripe ar putea fi izolat până la sfârşitul lunii iunie. După izolarea acestuia va începe producţia vaccinului, care ar putea ajunge în România în perioada septembrie-octombrie.

Evitaţi contactul cu persoanele bolnave!

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei să evite contactele cu persoanele bolnave. În caz de tuse sau strănut, medicii recomandă populaţiei să îşi acopere nasul şi gura cu o batistă. Spălarea mâinilor contribuie la protecţia împotriva microbilor.

Virusul H1N1 al gripei porcine a contaminat 21.940 de persoane în 69 de ţări şi a provocat moartea a 125 de persoane, potrivit ultimului bilanţ publicat ieri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). De la precedentul bilanţ OMS, publicat miercuri, au fost înregistrate 2.681 de cazuri noi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite