Nou bilanţ al seismului din Bhutan: cel puţin 11 morţi (Scotsman)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nou bilanţ al seismului din Bhutan: cel puţin 11 morţi (Scotsman)
Nou bilanţ al seismului din Bhutan: cel puţin 11 morţi (Scotsman)

Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat că cel puţin 11 oameni şi-au pierdut viaţa în cutremurul cu magnitudinea de 6,1 grade produs luni în regatul himalaian Bhutan. Autorităţile locale au anunţat importante pagube materiale, potrivit  Scotsman.

Citiţi şi


USGS evaluase anterior la 6,3 magnitudinea acestui seism ce a provocat alunecări de teren şi surpări şi a afectat mănăstiri şi alte clădiri.

Noul bilanţ la acest moment este de 11 morţi şi mai mulţi răniţi, a declarat prin telefon U. Tenzing, un responsabil al celulei de criză din Bhutan. Echipele de salvare au încercat să evalueze pagubele şi caută alte eventuale victime, a adăugat acesta.

Printre morţi se află trei lucrători indieni, ucişi de căderea rocilor în districtul Samdrup Jonghar şi alte opt persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza prăbuşirii unor clădiri.

Alunecările de teren şi surpările au blocat drumuri şi au cauzat întreruperea alimentării cu energie electrică în estul ţării, cea mai afectată de seismul ce a fost resimţit luni până în nord-estul Indiei.

Potrivit USGS, un seism cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs marţi dimineaţa în Myanmar. Epicentrul acestuia a fost localizat la 427 km de Yangon, la o adâncime de 82 km. Cutremurul a fost resimţit în statul indian Assam, dar nu a provocat pagube.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite