Notăriţă albită de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Marius Chiru, de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, a emis alt NUP pentru notarul Carmen Rădulescu. Aceasta a parafat vânzarea locuinţei unui bătrân în baza unuei cărţi de

Procurorul Marius Chiru, de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, a emis alt NUP pentru notarul Carmen Rădulescu. Aceasta a parafat vânzarea locuinţei unui bătrân în baza unuei cărţi de identitate falsificată grosolan. Victima, Octavian Dumitrescu,  în vârstă de 60 de ani, trăieşte pe străzi după ce notarul a încheiat contractul de vânzare a apartamentului său.

Anchetele judiciare îi dau dreptate lui Dumitrescu, însă justiţia refuză să pedepsească vinovaţii şi să îi dea bătrânului locuinţa înapoi. În mai 2007 Parchetul Curţii de Apel a emis primul NUP pentru Rădulescu, argumentând că nu există nicio faptă. După ce cazul a fost relatat în Adevărul, procurorul general Vasile Bâc a dispus infirmarea soluţiei. Ieri Dumitrescu a primit o nouă adresă în care este informat că s-a dispus din nou NUP. 

De data aceasta procurorul a decis că fapta există, dar nu a fost comisă cu intenţie, notarul fiind de bună credinţă. Notăriţa ar putea fi trasă totuşi la răspundere pe cale civilă. Avocatul Florin Kovacs a spus că Rădulescu poate fi pusă la plată printr-un proces civil.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite