Norul de cenuşă părăseşte România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norul de cenuşă provenit de la vulcanul Eyjafjallajökull din Islanda a ieşit ieri de pe teritoriul României. „Trecerea lui nu a afectat calitatea aerului“, a spus Mircea Cotoşman, secretar de stat în Ministerul Mediului.

El a adăugat că a fost analizată calitatea apei de ploaie căzută în ultimele ore în România, iar rezultatele nu au indicat fenomenul de ploaie acidă.
Cotoşman a refuzat să facă precizări referitoare la cel de-al doilea nor de cenuşă vulcanică despre care se ştie că se îndreaptă către Europa.

„Prognozele nu pot fi făcute pe mai mult de două zile. Din ce ştim până acum, în următoarele două zile nu vor fi probleme în România. Cel actual va ieşi din spaţiul aerian românesc, iar cel de-al doilea nu va ajunge desupra României în mai puţin de două zile. Este tot ce ştim oficial", a declarat ieri Cotoşman.

Erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajökull, din sudul Islandei, a generat, începând de joi, 15 aprilie, perturbări ale traficului aerian în întreaga Europă. Spaţiul aerian românesc a fost închis sâmbătă din cauza norului de cenuşă şi redeschis luni. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite