Nord-estul Moldovei, blocat de ninsori şi viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţele Suceava şi Botoşani, cele mai afectate

Arbore - Botoşana - Comăneşti, Liteni - Pleşeşti, Adâncata - Hânţeşti, Forăşti - Oniceni, Suceava - Berchişeşti şi Siret - Frătăuţii Noi. Circulaţia se desfăşoară pe un singur sens pe anumite tronsoane ale drumurilor judeţene Panaci - Broşteni, Breaza - Izvoarele Sucevei, Cajvana - Arbore şi Ciprian Porumbescu - Stupca. Lucrătorii de la Societatea Drumuri şi Poduri au în teren aproximativ 50 de utilaje, dar degajarea se face greu, pe unele trasee apar noi blocaje după intervenţii, dar se estima că până în această dimineaţă toate drumurile vor fi redate din nou circulaţiei.

Peste 30 de accidente într-o singură noapte
Viscolul din noaptea de joi spre vineri a dat peste cap traficul şi în judeţul Botoşani, pe toate drumurile circulându-se în condiţii de iarnă. Un blocaj temporar s-a produs pe şoseaua Botoşani - Hârlău, în dreptul localităţii Copălău, unde un tir neechipat corespunzător a derapat, aşezându-se de-a curmezişul drumului. Astfel de situaţii s-au mai înregistrat şi în alte puncte de pe traseele europene şi naţionale, însă au fost înlăturate din timpul nopţii. În prezent se lucrează la lărgirea traseelor pe întreaga reţea.
O situaţie dificilă s-a înregistrat în reţeaua de drumuri judeţene, multe dintre acestea fiind înfundate, circulaţia reluându-se doar pe traseele Botoşani - Roma, Botoşani - Tudora, Bucecea - Leorda - Huţani, Dorohoi - Pomârla şi Dorohoi - şendriceni. Potrivit Poliţiei Rutiere Botoşani, din cauza condiţiilor vitrege de trafic în noaptea de joi spre vineri, au avut loc peste 30 de accidente auto, în urma cărora a decedat o persoană, iar alte patru au fost grav rănite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite