Nopţi fierbinţi în Vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nopţi fierbinţi în Vamă
Nopţi fierbinţi în Vamă

Satul a devenit o atracţie pentru tinerii care vor să scape de supravegherea părinţilor. Fost simbol al boemei şi al celor care voiau să fugă de înghesuială, Vama Veche s-a trans­format într-o staţiune „trendy“, invadată de cocalari, piţipoance, drogaţi şi beţivi.

Vama Veche a fost cândva un mic colţ de paradis pentru cei care prefereau să se bucure de mare în solitudine, să facă nudism, să se rupă de civilizaţie. În ultimii ani însă, reputaţia boemă a atras tot mai multă lume, transformând vechiul sat pescăresc într-o destinaţie la modă.

Am ajuns în Vamă aproape de miezul nopţii, când distracţia era deja în toi. Ne-am oprit, pentru început, la o terasă din sat, unde cuvântul de ordine părea să fie „Cât mai mult alcool!”. Toată lumea avea un pahar sau o sticlă în mână, indiferent că stăteau la masă, pe treptele terasei sau pe ringul de dans.

Cum băutura nu merge fără ţigară, majoritatea petrecăreţilor pufăiau din greu. Ne-a atras atenţia un grup de şapte băieţi şi fete de la una din mese, care „poşteau” o ţigară uriaşă, răsucită manual. Ţigara, ne-a spus un tânăr, nu era cu droguri, ci cu plante aromatice, cumpărate de la un „magazin de vise”.

Rockeri, punkeri, manelişti

Următoarea haltă a echipei „Adevărul” a fost pe plajă, la o petrecere la care participau câteva sute de persoane. Deşi părea compactă, la o privire mai atentă mulţimea se despărţea în grupuri distincte de rockeri, manelişti şi punkeri. Am aflat rapid că fusese şi o mică încăierare, în urma căreia mai mulţi rockeri luaseră bătaie de la manelişti, din fericire fără urmări grave.

image

După o noapte de beţie, fiecare adoarme pe unde apucă

Bineînţeles că rockerii erau încă supăraţi şi demonstrau acest fapt într-un mod mai puţin obişnuit: expunându-şi fesele. Unul dintre ei s-a dezbracăt de la brâu în jos şi a început să urineze în mijlocul mulţimii. La mică distanţă de grupul de rockeri, punkerii aveau o altă problemă: erau deranjaţi de coşurile de gunoi de pe plajă, motiv pentru care le-au răsturnat pe toate cele care le-au ieşit în cale.

Întrebaţi de ce fac mizerie, explicaţia punkerilor a fost infantilă: „Nouă nu ne plac coşurile de gunoi. Vrem ca toată plaja să fie plină de gunoaie!”, după care au continuat să danseze izbindu-se unii de alţii, împingându-se şi lovindu-se cu putere. Maneliştii stăteau mai izolaţi şi relativ cuminţi, probabil din cauza muzicii care nu le plăcea. Dacă tot nu dansau, se puseseră temeinic pe băut, combinaţia preferată fiind votca „stinsă” cu bere.

Sex on the beach

Spiritul Vamei Vechi mai este încă menţinut de scene mai mult sau mai puţin romantice. Cuplurile de îndrăgostiţi, fie că se ştiau demult, fie că se cunoscuseră cu doar câteva ore înainte au trecut de la săruturi pe ascuns la scene mai fără perdea, cu îmbrăţişări pasionale, trântiţi pe nisip.

image

Cuplurile şi-au arătat pasiunea în văzul lumii

Alţii mai înfierbântaţi au profitat de cele câteva bărci trase pe plajă şi au trecut la acţiuni menite să sporească numărul cetăţenilor României. Lucrurile s-au liniştit când au apărut primele semne ale răsăritului. Foarte puţinii petrecăreţi care au rezistat până la acea oră s-au strîns în grupuri mici pe malul mării ca să admire spectacolul naşterii unei noi zile.

Bătut fiindcă se îmbrăcase în haine de femeie

Puţin după ora 6.00, când echipa de la „Adevărul” se pregătea de plecare, reporterii au fost rugaţi de doi tineri să le dea o mână de ajutor. Tinerii susţineau că doi prieteni de-ai lor, costumaţi în femei, plecaseră pe jos din Vama Veche spre 2 Mai şi fuseseră bătuţi de mai mulţi indivizi. Una din cele două victime reuşise să fugă, dar celălalt băiat travestit fusese doborât de lovituri.

image

Deşi agresat, tânărul a refuzat să facă plângere la poliţie

Echipa a plecat rapid, însoţită de cei doi tineri. Băiatul bătut zăcea lângă şosea, inconştient şi plin de sânge. Unul dintre reporteri a sunat la 112 şi, în doar câteva minute, au sosit mai mulţi poliţişti şi o ambulanţă. Surprinzător, cei doi prieteni ai victimei au fost foarte supăraţi pe faptul că reporterul a chemat poliţia şi au lansat chiar câteva ameninţări.

Am încercat, în cursul zilei de ieri, să aflăm amănunte despre soarta băiatului bătut. Anda Drăgulescu, purtător de cuvânt la Poliţia Constanţa, ne-a informat că tânărul a refuzat internarea în spital şi nu a fost de acord să depună o plângere împotriva celor care l-au bătut, motiv pentru care poliţiştii nu pot să pornească o anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite