Noi recorduri naţionale la tirul cu arcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un concurent de la clubul Minerul Aninoasa a acumulat 116 puncte, din 12 săgeţi. De vineri până duminică, cei mai buni arcaşi din România s-au întrecut la Oradea, în cadrul Cupei Federaţiei şi a Cupei Redpoint Outdoor.

Cu ocazia celei de-a doua ediţii a Cupei Redpoint au concurat 60 de sportivi trăgători cu arcul, de la mai multe cluburi din ţară. Orădenii, care nu au o tradiţie extraordinară în acest sport, au reuşit să facă o imagine bună, ocupând la seniori arc tradiţional locul întâi, prin Wilhelm Akos, de la Redpoint.
Orădenii au mai prins locurile trei, patru, cinci, şase şi nouă. La compound bărbaţi, Kovacs Laszlo de la Redpoint s-a clasat pe locul trei. Gigi Puşca, de la clubul Minerul Aninoasa, a doborât la acest concurs două recorduri naţionale. Unul dintre ele a constat în  acumularea a 116 puncte, din 120 posibile, din doar 12 săgeţi.

Un sport pentru toate vârstele

Comisia de arbitraj a fost formată din Adriana Hoppe (arbitru continental) şi Constantin Frai (arbitru naţional). Director de concurs a fost Lucian Tămăşiloiu. „Este unul dintre puţinele sporturi în care nu te poate fura nimeni”, a spus Mircea Stroe, preşedintele clubului Redpoint Oradea. „Suntem singurul club din ţară care asigură cazarea şi masa participanţilor”, a spus, ieri, organizatorul evenimentului.
Cei şaizeci de concurenţi au fost cazaţi la cămin, la Universitatea din Oradea, pe al cărei teren de sport s-a şi desfăşurat concursul. Aproape jumătate din finanţarea evenimentului a provenit de la Primăria Oradea. Mircea Stroe a precizat că se doreşte formarea unei echipe de copii, pentru a se asigura continuitatea acestui sport la Oradea.
În acest sens, vârsta optimă pentru începerea practicării tirului cu arcul este de zece ani. „Nu există o limită superioară de vârstă pentru tirul cu arcul, unii oameni continuă să tragă până la 80 de ani”, a spus Mircea Stroe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite