Noapte sfântă, luminată de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de sâmbătă spre duminică, când toţi creştinii sărbătoreau Sfinţii Mihail şi Gavriil, o biserică patrimoniu naţional a fost mistuită de flăcări şi hectare întregi de

În noaptea de sâmbătă spre duminică, când toţi creştinii sărbătoreau Sfinţii Mihail şi Gavriil, o biserică patrimoniu naţional a fost mistuită de flăcări şi hectare întregi de vegetaţie uscată au ars într-un incendiu puternic.

Biserica din lemn situată în satul Pleşa, aparţinător de oraşul Bumbeşti-Jiu, Gorj, s-a aprins de la o lumânare, după cum au constatat pompierii. Localnicii au sărit să stingă focul până la sosirea autospecialelor. Bisericuţa de lemn a ars însă ca o torţă şi acum stă să se prăbuşească.

Cu doar o zi înainte, credincioşii din zonă au sărbătorit hramul lăcaşului de cult.
„Au ars şi icoane. Dintr-o biserică monument de patrimoniu naţional au mai rămas doar pozele pe care le-au făcut artiştii fotografi pentru albumul bisericilor de lemn din judeţul Gorj“, a declarat directorul Direcţiei de Cultură Gorj, Olimpia Bratu.

Nici la Hunedoara nu a fost o noapte liniştită. Un incendiu violent a izbucnit sâmbătă seara la marginea unei păduri din Ţara Haţegului, riscând să se transforme într-un dezastru de proporţii. 

Zeci de pompieri militari, lucrători silvici şi localnici s-au luptat cu flăcările întreaga noapte. „Au ars peste 7 hectare de vegetaţie uscată şi copaci crescuţi răzleţ. Focul a fost provocat, probabil, de culegătorii de ciuperci ori de vreun cioban”, a declarat Dorinel Avrămesc, agent-şef în cadrul Poliţiei Comunei Sântămăria Orlea.

Un alt incendiu a cuprins în aceeaşi noapte şi liziera unei păduri de foioase din apropierea municipiului Brad, însă a fost lichidat înainte de a se extinde.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite