Ninge viscolit în sudul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul va fi îngreunat din nou de ninsori şi viscol
Traficul va fi îngreunat din nou de ninsori şi viscol

Zece judeţe din sudul ţării şi Capitala sunt, din nou, sub incidenţa unui avertisment de cod galben de ninsori şi viscol.

 Atenţionarea meteorologică este valabilă până diseară, la ora 21.00. În judeţele Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Tulcea, dar şi în Bucureşti,va ninge viscolit şi se va depune un strat nou de zăpadă.

Vântul va depăşi la rafală şi 70 de kilometri pe oră. Pe litoral, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie, fapt pentru care se va produce polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi izolat va ninge slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între - 5 şi 5 grade, iar cele minime, între - 12 şi - 2 grade.

Vreme rece şi în zilele următoare

Mâine, vremea se menţine rece, cu temperaturi maxime cuprinse între -4 şi 4 grade Celsius. Ziua vor mai cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în vest şi în sud-vest. Noaptea însă, precipitaţiile se vor extinde şi va ninge şi în jumătatea sudică a ţării, şi local în restul teritoriului. Vântul va sufla mai tare în partea de sud a ţării şi la munte. Minimele termice vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade.

Joi, temperaturile vor creşte uşor, maximele termice încadrându-se între -2 şi 6 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat şi pe litoral. Vreme va fi predominant închisă şi, mai ales ziua, va ninge pe arii extinse. În sud-estul ţării, precipitaţiile vor fi atât sub formă de ninsoare, cât şi de lapoviţă şi, trecător, de ploaie. Temperaturile minime se menţin ca în ziua precedentă.

Trafic paralizat în capitală

Ninsoarea care a început ieri după-amiază a paralizat traficul în Bucureşti. Astfel, şoferii au stabilit ieri recordul iernii la ambuteiaje şi la timp pierdut în trafic. „Am plecat din Pipera la ora 17.30 şi la 19.45 abia eram la Piaţa Victoriei. Nici când erau nămeţii de jumătate de metru nu am pomenit aşa ceva", a spus Darius (40 de ani), taximetrist. Cei care au pornit din aceeaşi zonă, nordul Capitalei, ca să ajungă în cartiere precum Rahova sau Berceni au stat şi peste trei ore în trafic.

„Am circulat cu maximum 20 de kilometri pe oră, am mai şi oprit motorul pentru că era inutil să funcţioneze. Am bătut recordul: trei ore şi cincisprezece minute", a explicat şi Doina (34 de ani), asistent manager. Viscolul şi ninsoarea au creat probleme şi pentru bucureştenii care au ales să circule cu transportul în comun. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar cert e că am făcut două staţii în 40 de minute", a spus Ileana (23 de ani). Niciunul dintre cei care şi-au petrecut ore în şir în trafic nu a văzut vreun utilaj de deszăpezire.

„Deocamdată am scos 38 de utilaje doar ca să împrăştie material antiderapant pentru că plugul nu poate intra din cauza traficului", a declarat aseară, pentru „Adevărul", directorul firmei de salubrizare Romprest, Sorin Velicu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite