Nicolescu a făcut infarct la arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, în jurul orei 19.00, judecătorii Tribunalului Argeş au admis cererea formulată de procurorii DNA Piteşti şi au decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Argeş să petreacă următoarele 29 de zile în arest.

În timp ce instanţa se afla în pronunţare, ordonanţa de reţinere valabilă pentru 24 de ore, emisă pe numele lui Constantin Nicolescu a expirat şi acesta s-a putut bucura de aproximativ două ore de libertate alături de familie şi de colegii de partid, care au venit pe rând să-l încurajeze.

La auzul veştii că se va întoarce în arest, preşedintele CJ Argeş a făcut infarct, iar soţia sa a leşinat pe holul tribunalului, ambii fiind transportaţi de urgenţă cu două ambulanţe la Spitalul Judeţean din Piteşti. Procurorii DNA au decis reţinerea pentru 24 de ore a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, miercuri seară, sub acuzaţiile de fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, fiind cercetat în trei dosare.

Acestea fac referire la atragerea de fonduri Phare pentru repararea a patru şcoli din Argeş, afectate de inundaţiile din 2005, la o acuzaţie de mită, conform căreia ar fi primit de la omul de afaceri argeşean Cornel Penescu suma de 66.558 de lei pentru ca instituţia pe care o conducea să cumpere de la PIC produse pentru 3.000 de pachete de Sărbători, fără să organizeze o licitaţie publică.

În cel de-al treilea dosar, preşedintele CJ Argeş este cercetat pentru că l-ar fi convins pe un primar argeşean să ierte o cunoştinţă de-a sa de o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru o autorizaţie de construcţie.

Miercuri, procurorii DNA au efectuat percheziţii atât la biroul lui Nicolescu de la Consiliul Judeţean Argeş, cât şi la locuinţa acestuia din Piteşti, după care preşedintele PSD Argeş a fost audiat timp de aproximativ patru ore la sediul DNA şi apoi trimis în arestul poliţiei, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite