Nicolae Popa a fost audiat de judecătorii Tribunalului Bucureşti în dosarul SOV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Popa cere rejudecarea dosarului FNI în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare
Nicolae Popa cere rejudecarea dosarului FNI în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Nicolae Popa, fosta soţie a acestuia, dar şi fiica sa, au fost audiaţi de judecătorii Tribunalului Bucureşti în calitate de martori în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea infractorului. Audierile au avut loc cu uşile închise.

Fostul director al Gelsor şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-au întâlnit la Tribunalul Bucureşti după aproape 11 ani de zile. Deşi prezent în sală,  Vîntu nu a fost audiat de magistraţi.

Procesul a fost amânat pentru 16 septembrie 2011, potrivit Agerpres.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa. Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite