Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost reînhumaţi în Cimitirul Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost reînhumaţi în Cimitirul Ghencea - 9 decembrie
Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost reînhumaţi în Cimitirul Ghencea - 9 decembrie

Rămăşiţele soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost reînhumate, miercuri seară, în Cimitirul Ghencea din Capitală, lângă locul în care fuseseră îngropate iniţial.

Membrii familiei au ales un alt loc de veci, osemnintele celor doi fiind depuse împreună, potrivit Mediafax. Rămăşiţele pământeşti ale fostului dictator Nicolae Ceauşescu şi ale soţiei sale, Elena, au fost deshumate, în 21 iulie, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi.

La începutul lunii noiembrie, medicii legişti au confirmat că că bărbatul îngropat în Cimitirul Ghencea este Nicolae Ceauşescu, concluzia rezultând în urma comparării ADN-ului cadavrului deshumat în iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceauşescu şi de la unul dintre fraţi.

Soţul Zoiei Ceauşescu, Mircea Oprean, a declarat, în ziua în care a avut loc deshumarea că, în opinia sa, cei doi nu au fost îngropaţi creştineşte, în sensul că în sicrie, în loc să se pună o pânză, s-a pus rumeguş, iar Nicolae Ceauşescu are mormântul pe o alee, între alte cavouri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite