Berceanu: Nici peste o lună şi jumătate nu vom avea bani pentru o creştere salarială de 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat astăzi, în legătură cu greva sindicaliştilor de la metrou, că nici peste o lună şi jumătate nu se vor găsi banii necesari pentru o creştere salarială de 20%, iar guvernul nu dispune de un "sac de bani" pe care să nu vrea să îl acorde salariaţilor.

"Dacă anul trecut domnul Orban le-a acordat o mărire de salarii, acest lucru s-a făcut în alte circumstanţe, atunci se venea după o perioadă de creştere economică, nu se pot compara situaţiile. Am vorbit şi ieri cu domnul prim ministru şi apoi am discutat cu domnul Rădoi şi i-am spus că nu avem un sac de bani pe care stăm şi pe care nu îl dăm angajaţilor. I-am mai spus că nu avem acum un cadru legal pentru negocieri, acestea se fac după ce se ştie bugetul de stat", a declarat astăzii Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus că sindicaliştii ar trebui să îşi ceară scuze faţă de cei 650.000 de oameni care folosesc metroul într-o zi, care au fost afectaţi de greva de marţi. "Din păcate 650.000 de bucureşteni care utilizează zilnic metroul sunt puşi în situaţia de a nu mai putea ajunge la serviciu, sau acolo unde aveau treabă de cei 4.200 de angajaţi de la metrou care sunt în mod evident conduşi către scopuri mai mult politice decât sindicale de cître domnul Rădoi, 8 ani senator PSD", a adăugat Berceanu.

El a mai spus că salariile anagajaţilor Metrorex sunt foarte bune, venitul mediu brut la metrou fiind de 36 de milioane de lei vechi, adică 3.600 de lei noi, iar  venitul net, deci cel cu care se pleacă acasă, este de 26 de milioane lei vechi.

Acesta a adăugat că mâine se va decide în instanţă dacă această grevă a fost sau nu legală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite