„Nichita la echinocţiu” se desfăşoară în perioada 22-31 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul artelor, „Nichita la echinocţiu”, începe astăzi, la ora 16.00, la Sala Teatrului Equinox de la Palatul Culturii. Trei tineri vor susţine un recital de chitară clasică la deschiderea evenimentului iar seara se va încheia cu o expoziţie de artă fotografică intitulată Nichitiana.

Atelierele din cadrul Universităţii Libere „Nichita Stănescu”, se vor deschide mâine, la ora 11.00. „Invitaţii vor avea posibilitatea să realizeze tot ceea ce-şi doresc, totul desfăşurându-se sub spiritul liber al lui Nichita”, explică directorul teatrului, Mihai Vasile.

Un spectacol de celebrare a echinocţiului de primăvară va fi prezentat publicului iubitor de artă, începând de mâine seară de la ora 16.00. Spectacolul „Via Lucia” va transpune în scenă, simbolic, un timp şi un spaţiu sacre, o lume a ideilor care poate înlocui cotidianul.

În zilele următoare, organizatorii au pregătit premierele filmelor „Poemele luminii” şi „Autoportret”.

Piesă de teatru în premieră

Piesa „Raiul Viran”, o premieră pentru publicul ploieştean, poate fi vizionat joi, de la ora 18.00. Din distribuţie fac parte actorii Suzana Marin, Ion Streche, Mihaela Gaftoi, Valentin Muşoiu, Alin Boeru şi Valentin Munteanu. Seria evenimentelor va continua până în data de 1 aprilie când este programată, de la ora 18.00,  închiderea oficială a atelierelor de creaţie artistică.

Festivalul artelor este dedicat poetului ploieştean Nichita Stănescu, care s-a născut în ziua de  31 martie 1933 şi s-a consacrat prin opera sa vastă dar şi prin spiritului său neîngrădit. Evenimentul este realizat de Grupul de teatru „Atelier 21”, Grupul de Literatură „Aleph”, Clubul de Arte vizuale „Orion” şi este sprijinit de Centrul Judeţean de Cultură Prahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite