Nica şi Vulpea nu mai vor desfiinţarea DGIPI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat ieri, după audierea de la Comisia de Apărare, că nu va mai desfiinţa DGIPI , ci o va transforma într-o instituţie europeană. La audieri, Nica a fost

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat ieri, după audierea de la Comisia de Apărare, că nu va mai desfiinţa DGIPI , ci o va transforma într-o instituţie europeană. La audieri, Nica a fost însoţit de Virgil Ardelean şi de Petre Tobă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Înaintea audierilor, Ardelean a declarat că este mai bine ca DGIPI să fie restructurată, şi nu desfiinţată. După audieri Nica a susţinut aceeaşi idee, argumentând că 90% din infractori sunt prinşi pe baza informaţiilor furnizate de angajaţii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

DNA şi-a păstrat secretul

Referitor la ancheta „Doi şi-un sfert”, ministrul de Interne, Dan Nica, susţine că nu a ştiut care este situaţia lui Cornel Şerban când l-a numit la conducerea DGIPI, întrucât şeful DNA, Daniel Morar, nu l-a informat.

“Procurorul general al DNA mi-a spus foarte clar că aceste date n-au putut să fie furnizate şi nu vor fi furnizate niciodată pentru că ele ţin de secretul actelor premergătoare, a secretului urmării penale şi pentru că nu se doreşte prejudicerea unei anchete care se află în curs.

S-a invocat faptul că actele premergătoare se desfăşoară sub un secret absolut şi că dacă s-ar şti că se cere avizul şi cineva spune că ar fi negativ, s-ar încălca principiul acesta stabilit prin lege, al secretului actelor premergătoare, şi atunci cine ar da acea informaţie ar intra şi el sub incidenţa legii”, a declarat Nica.

Ministrul de Interne a mai spus că în cadrul Comisiei de Apărare s-a discutat propunerea unei intervenţii legislative, prin care, la cererea avizului, să se dea informaţii cu privire la  persoanele propuse pentru conducerea anumitor structuri.

Consulul Tiberiu Dinu vrea să se întoarcă în Italia

image

După întâlnirea de ieri cu procurorii DNA, consulul României la Milano, Tiberiu Dinu (foto), a declarat că nu a fost informat în legătură cu solicitarea de rechemare a sa în ţară, subliniind că nu are nicio implicare în dosarul DGIPI - Puiu Popoviciu.

În acelaşi context, Dinu a anunţat că se va întoarce la Milano. În schimb, tot ieri, premierul Emil Boc a declarat că a decis să solicite ministrului de Externe rechemarea consulului României la Milano, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban i-a dat consulului Tiberiu Dinu listingurile telefonice ale ministrului Sănătaţii, Ion Bazac, încălcând reglementările în vigoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite