Netanyahu va fi cercetat în libertate la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Netanyahu va fi cercetat în libertate la Chişinău
Netanyahu va fi cercetat în libertate la Chişinău

Judecătoria Râşcani a decis ca preotul român Johnatan Netanyahu, acuzat de participarea la violenţele postelectorale de la Chişinău, să fie cercetat în stare de libertate, relatează Jurnalul de Chişinău.

"Netanyahu va fi eliberat abia la 13 iulie, ora 18. 00, când expiră mandatul de arest, cu condiţia ca procurorul să nu atace cu recurs, iar Curtea de Apel să admită recursul”, scrie pe blogul său avocatul preotului, Roman Mihăieş.

Autorităţile comuniste de la Chişinău au acuzat România că s-a aflat în spatele acestor violenţe, iar declaraţiile nu au fost retractate nici după ce mai multe oficialităţi europene au declarat că în urma unor misiuni de documentare efectuate la Chişinău nu au primit din partea autorităţilor niciun fel de dovezi de implicare a Bucureştiului în evenimentele postelectorale moldovene.

Având dublă cetăţenie, română şi americană, Johnatan Netanyahu a fost arestat la Chişinău la 10 aprilie. Procuratura moldoveană anunţase că acesta a fost reţinut pentru organizare de dezordine în masă şi de acţiuni întreprinse de uzurpare a puterii de stat. Ulterior, învinuirile au fost retrase, acesta fiind acuzat doar de participarea la acţiunile de protest din 7 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite