Nereguli la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul nou a debutat cu o serie de nereguli la frontieră

Tipul acestora este variat, de la trecerea ilegală a frontierei şi contrabandă şi până la circularea fără permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră arădeni au avut un început de an plin, în special în ceea ce priveşte constatarea faptelor ilegale comise la graniţă. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a înregistrat, în primele zece zile ale noului an, în zonele de care răspunde, respectiv punctele de trecere şi „frontiera verde”, 20 de infracţiuni săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi de cetăţeni străini.
„Persoanelor care au comis fapte penale li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind prezentate în faţa parchetului pentru a se dispune măsurile legale impuse în astfel de situaţii”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad. Infracţiunile descoperite au fost variate, pornind de la tentativa de trecere ilegală a frontierei, fals şi uz de fals şi până la circulaţia pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

Tranzit de ilegalităţi
Din 1 până în 10 ianuarie, poliţiştii de frontieră arădeni au confiscat şi o serie de bunuri, în valoare de aproape 18.000 de lei. De asemenea, conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a anunţat că, de la începutul anului, nu s-a permis intrarea în ţară a unui număr de 3 cetăţeni străini, deoarece nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Alte 48 de persoane, dintre care 12 străini şi 36 de români, nu au putut ieşi din România din diferite motive. Mai mult, în vămile Nădlac şi Curtici poliţiştii de frontieră au depistat patru persoane, doi sârbi, un moldovean şi un turc, care au încercat să ajungă ilegal în ţări din spaţiul Schengen, folosind, la ieşirea din ţară, documente de călătorie româneşti şi bulgăreşti falsificate. Faţă de persoanele în cauză s-a luat măsura întreruperii călătoriei, acestea fiind cercetate pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
De remarcat că punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu şi Vărşand, au fost tranzitate în primele zece zile ale anului 2009 de aproape 198.000 de persoane şi de peste 79.000 de mijloace de transport, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. Potrivit poliţiştilor de frontieră, cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei a fost Nădlacul.

Sute de infractori
Anul trecut au fost depistate peste 600 de persoane care s-au ales cu dosare penale pentru trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi 70 de persoane date în urmărire generală. Numărul mare de cazuri este dat de faptul că Aradul se situează pe direcţia principală de manifestare a fenomenului migraţionist, de la est către vest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite