Neptun, staţiunea verde de la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2009 Turiştii preferă staţiunea datorită preţurilor mici, spaţiului verde generos şi liniştii proprii acestei zone de la malul mării. Neptunul este o staţiune a contrastelor: hotelurile de lux sunt aşezate lângă cele vechi, nerenovate, iar terasele cochete au vedere către tarabe pline de kitscuri.

Din Constanţa se poate ajunge la Neptun urmând Drumul Naţional 39, Constanţa – Mangalia. Distanţa din Capitală este de aproximativ 260 de kilometri.

Turiştii care vin în staţiunea de lângă pădurea Comorova la începutul sezonului, în special familişti şi persoane mai în vârstă, au parte de linişte. „Noi venim în Neptun în fiecare an pentru că e o staţiune verde şi mai liniştită. Suntem sătui de fiţele din Mamaia, unde merg cei care vor să-şi etaleze maşinile şi hainele de firmă“, au declarat Ioana şi Mihai Oprea, o familie din Cluj-Napoca.

 Terasele au fost deschise, la fel şi magazinele, iar preţurile sunt accesibile. „Preţurile sunt mai mici, staţiunea e frumoasă. În plus, avem noroc şi de vreme bună“, a spus Tanţa Constantin, o turistă din Galaţi. Plaja e amenajată, curată, nisipul afânat. Au apărut şi umbreluţele, iar închirierea unui şezlong costă 10 lei. Pe plajă există toalete şi duşuri care pot fi folosite contra unei taxe de unul, respectiv doi lei.

Hotelierii profită de criză

În cursul săptămânii, hotelurile au un grad de ocupare de aproximativ 20 - 30%, dar în weekend sunt aproape pline. În această perioadă, la Hotel Cocor (patru stele), închirierea unei camere duble costă 310 lei, iar la Hotel Doina, de trei stele, o cameră dublă cu mic dejun inclus ajunge la 230 de lei. La hotelurile de două stele, preţul unei camere duble variază între 60 şi 100 de lei.

„În weekend avem un grad de ocupare de aproximativ 96%, iar în cursul săptămânii, de peste 60%. Avem multe contracte cu turişti din Germania, Franţa, Belgia, Olanda pentru această vară”, a declarat Nicolae Moroiau, managerul Hotelului Cocor. Aceasta susţine că, din cauza crizei, românii se vor orienta către litoralul autohton.

Au fost deschise câteva dintre terasele din apropierea plajei şi cele din centrul staţiunii, unde pentru un meniu turistul trebuie să plătească în jur de 40 – 50 de lei. La autoservire, un meniu poate fi cumpărat cu 20 – 25 de lei, iar pe plajă se pot consuma guvizi cu 6 – 7 lei şi hamsii cu 3 – 4 lei.

Plimbarea cu ATV-ul costă 120 de lei

Turiştii care vor să se plimbe cu ATV-ul trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 120 de lei pentru o oră. Trei ture cu trenuleţul costă 5 lei, la fel şi distracţia în tiribombe. Pentru o oră de plimbare cu bicicleta, turiştii plătesc 25 de lei.
Doamnele cu dare de mână se pot răsfăţa la Cocor SPA.

„Masajul cu pietre de bambus, împachetările în ciocolată, duşurile vichy şi masajele cu uleiuri esenţiale sunt cele mai solicitate terapii“, a explicat Lăcrămioara Moroianu, SPA manager.  O şedinţă de masaj cu ulei cald de migdale şi pietre fierbinţi costă 160 de lei, iar răsfăţul cu ciocolată, 150 de lei pentru 50 de minute.

Clubbing

În Clubul „Vision“ se vor afla în această vară trupe de animatoare din Spania şi DJ de talie internaţională. Intrarea costă 20 de lei, iar pentru a închiria o masă e nevoie de consumaţie în valoare de 300 – 400 de lei.  În Neptun mai sunt deschise cluburile „Kremlin“ şi „Why Not“, iar mâine-seară, lângă Plaja „La Steaguri“, se va inaugura Clubul Bora Bora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite