Nemţii mulţumiţi de căpşunarii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii plecaţi la cules căpşuni în Germania cu contract de muncă intermediat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-au făcut atât de bine treaba încât au fost lăudaţi de nemţi.

Zece persoane – 4 din Sibiu, 4 din Vurpăr şi 2 din Mediaş - au muncit timp de două luni, la începutul verii, în localitatea Ludersfeld din landul Niedersachsen, Germania, pentru un salariu de 800 de euro pe lună, cu masa şi cazarea gratuite. Selecţia pentru cele zece contracte solicitate de o fermă din Schaumburg a avut loc în luna martie. După revenirea în ţară, sibienii  au trecut pe la AJOFM ca să mulţumească pentru contracte şi pentru modul în care au fost trataţi de angajatorul german.
Dovadă că şi nemţii au fost mulţumiţi de români este un articol publicat în cotidianul Schaumburger Nachrichten însoţit de o fotografie în care apar lucrători români şi polonezi, culegând căpşuni. Angajatorul i-a mărturisit autorului articolului din Schaumburger Nachrichten că anul acesta a avut numai experienţe pozitive cu muncitorii sezonieri care au avut de cules o recoltă record de 150 de tone de căpşuni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite