Nelinişte la Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demisia lui Blaga a adus nelinişte în rândul angajaţilor structurilor Ministerului de Interne. Cei mai mulţi nu ştiu la ce să se aştepte în perioada următoare. Şefii încă nu le-au comunicat ce se întâmplă, după ce vor părăsi funcţiile.

Poliţiştii, jandarmii, ofiţerii de informaţii de la DGIPI şi angajaţii Aparatului Central al Ministerului de Interne nu ştiu la ce să se aştepte. Cei mai mulţi încearcă să ascundă faptul că nu sunt afectaţi de plecarea ministrului. Singura structură unde agitaţia era una aproape obişnuită este Direcţia Generală Anticorupţie. Şeful lor, chestorul Lviu Popa, pare să nu se fi hotărât să demisioneze. Mai târziu şi acesta a fost chemat la Cotroceni, dar subordonaţii săi nu ştiau ce a discutat cu şeful statului.

Şefii celorlalte structuri încă nu le-au comunicat subordonaţilor  deciziile luate, cel puţin aşa afirmă aceştia din urmă.

Printr-o situaţie similară au trecut poliţiştii, jandarmii şi angajaţii Aparatului Central, în urmă cu doi ani, când după plecarea lui Cristian David, la 22 decembrie 2008, timp de câteva luni, la conducerea MAI au fost Gabriel Oprea (22 decembrie 2008-20 ianuarie 2009), Liviu Dragnea (20 ianuarie 2009-11 februarie 2009),  Dan Nica (11 februarie 2009-3 octombrie 2009) şi Vasile Blaga, ca interimar, (3 octombrie 2009-23 decembrie 2009). Atunci oamenii se plimbau pe holurile instituţiei, cu dosare şi calculatoare în braţe. Nimeni nu ştia dacă a doua zi va sta în acelaşi birou sau se va muta în altul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite