Negustorii sunt nemulţumiţi de condiţiile din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia spun că acoperişul e spart, gurile de canal emană mirosuri grele şi taxele sunt mari

Principalele probleme cu care se confruntă comercianţii din pieţe sunt taxele prea mari şi lipsa condiţiilor. Vara, când plouă este o adevărată tragedie, pentru că le picură apa pe produse şi sunt nevoiţi să arunce cantităţi mari de marfă stricată. „O altă problemă este lipsa spaţiului dintre mese, suntem nevoiţi să ocolim ca să ne putem expune marfa“, a spus Elena Stavrescu, vânzătoare.
Taxele sunt prea mari, în opinia pieţarilor, care sunt din ce în ce mai tensionaţi. „Ni se cer taxe prea mari în comparaţie cu condiţiile pe care ni le oferă. Peste 400 de lei lunar pe doi metri pătraţi este mai mult decât chiria la o garsonieră. Şi pentru ce? Pentru o masă pe care nu avem loc să ne expunem marfa, nu avem spaţiu pentru depozitare. Ne ameninţă că dacă două luni nu plătim taxele ne reziliază contractul. Şi, în plus, când plouă este o problemă. Cu banii pe care îi ia de la noi, ar trebui să facă o piaţă închisă“, a spus Gabi Mitrea, vânzătoare.
Lipsa curăţeniei şi numărul  mare de angajaţi la Administraţia Pieţelor este un alt lucru care îi nemulţumeşte pe comercianţi. Ei spun că adună gunoiul în fiecare seară, dar nu se vede nimic. „Au prea mulţi angajaţi la care nu le văd rostul, îi plătesc din banii noştri, în loc să ne creeze condiţii“, a mai spus vânzătoarea.
Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) care au obligaţia de a se ocupa de pieţe susţin că sunt la curent cu toate problemele cu care se confruntă pieţarii.

Municipalitatea promite că va verifica sesizările


„Am primit mai multe sesizări legate de faptul că plouă pe mese, în piaţa din 9 Mai s-a remediat problema, iar în Piaţa Centrală urmează să mergem să vedem despre ce este vorba. În ceea ce priveşte aglomeraţia din pieţe, aceasta se datorează  şi volumului mare de comercianţi. Noi nu putem să le mai creăm şi spaţii de depozitare. Sunt depozite pentru comerţul angro, pieţele sunt doar puncte de desfacere, este normal să aducă cantiţăti mai mici de marfă“, a declarat Alexandru Zaharia, director DSC. „Curăţenie se face în fiecare noapte, iar canalele se curăţă o dată la două săptămâni, iar în ceea ce priveşte amenajarea unui loc pentru cărucioare lângă mese, nu este posibil, pentru că nu există spaţiu şi nu putem face comerţ haotic“, a conchis Alexandru Zaharia, director DSC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite