Negocieri eşuate la ArcelorMittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negocieri eşuate  la ArcelorMittal
Negocieri eşuate la ArcelorMittal

Negocierile dintre patronat şi sindicatele de pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi au eşuat. Cei din administraţie vor în continuare să trimită toţi salariaţii în şomaj tehnic, prin rotaţie, începând cu 1 aprilie, iar sindicatele se opun.

„Nu am ajuns la o concluzie clară, însă nu putem fi de acord cu trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor, în condiţiile în care veniturile salariaţilor au fost mult diminuate, iar inflaţia este în creştere”, a spus Adrian Adăscăliţei, viceliderul FSS Metarom.

El a precizat că azi reprezentanţii sindicatului vor lua azi o decizie în ceea ce priveşte eventualele acţiuni de protest, dar evită greva generală, întrucât sindicaliştii susţin că astfel de mişcări aduc beneficii doar patronatelor.

Liderul sindicatului, Mircea Scântei, a cerut statului să se implice în rezolvarea crizei, pentru ca mii de angajaţi să nu-şi piardă locurile de muncă.

Surse din conducerea combinatului ne-au declarat că aşteaptă ca Lakshmi Mittal să îşi spună punctul de vedere în privinţa cererilor sindicatelor.

În ultimele trei luni, 2200 dintre angajaţi au fost concediaţi la cerere, primind 12 salarii lunare şi o indemnizaţie de concediere de până la 24.000 de lei. Salariile variază între 15.000 şi 50.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite