Extrădarea lui Necolaiciuc, judecată în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii americani vor lua în discuţie solicitarea autorităţilor române de extrădare a fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc (foto), cel mai probabil la data de 22 august.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat, ieri, că procurorii Departamentului American de Justiţie au 60 de zile la dispoziţie pentru a prezenta în faţa justiţiei americane solicitarea de extrădare.

„Potrivit tratatului de extrădare între România şi SUA, procurorii de la Departamentul American de Justiţie au la dispoziţie 60 de zile pentru a prezenta justiţiei americane cererea de extrădare a autorităţilor române. Estimăm că această cerere va fi prezentată judecătorilor americani în jurul datei de 22 august“, a explicat, ieri, Cătălin Predoiu.

Procedurile ar putea dura doi ani

Ministrul a mai arătat că potrivit legislaţiei americane, care analizează şi probele din dosar, procesul de extrădare ar putea dura şi doi ani.

Predoiu a mai spus că numai în primă instanţă procesul ar putea dura un an, iar Necolaiciuc are dreptul la trei căi de atac, conform legislaţiei americane. Fostul director al CFR a fost reţinut pe 17 iunie în West Palm ­Beach, Florida.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite