Cererea lui Necolaiciuc de eliberare pe cauţiune, respinsă de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea lui Necolaiciuc de eliberare pe cauţiune, respinsă de americani
Cererea lui Necolaiciuc de eliberare pe cauţiune, respinsă de americani

Tribunalul districtual din Florida a respins cererea fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc, de eliberare pe cauţiune. Judecătorul a decis că Necolaiciuc prezintă "risc de fugă". Anunţul a fost făcută de avocatul lui Necolaiciuc, Gheorghiţă Mateuţ.

Mai citeşte şi:


Potrivit NewsIn, înstanţa americană a motivat că Mihai Necolaiciuc nu are legături financiare sau familiale în Statele Unite ale Americii, a precizat avocatul Mateuţ,  "La ei este invers decât la noi, acolo principiul este detenţia, libertatea este excepţia", a explicat Gheorghiţă Mateuţ.

Decizia instanţei nu este definitvă. Ea poate fi atacată cu apel la Curtea Federală de Apel. Avocatul a declarat că nu ştie dacă va ataca decizia tribunalului sau dacă va introduce o nouă cerere de cauţiune.

Gheorghiţă Mateuţ a explicat că, potrivit dreptului american, cererea de cauţiune se admite foarte greu. Cu toate acestea, avocatul consideră nu a pierdut, pe motiv că "cererea nu a fost respinsă inadmisibilă".

Potrivit procedurii din dreptul american, o cerere pe cauţiune trebuie invocată în anumite circumstanţe speciale, pentru a fi considerată admisibilă, a explicat Mateuţ. Tribunalul din Florida a acceptat că cele şapte circumstanţe invocate de avocat sunt speciale, dar a respins cererea pentru motivele arătate mai sus.

Instanţa americană trebuie să analizeze, în cazul lui Necolaiciuc, atât săvârşirea infracţiunii de violare a legii de intrare, cât şi cererea de extrădare, prioritate având ultima, din cauză că este de natură penală, a mai explicat Mateuţ.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc există deja în România trei mandate de arestare emise de Judecătoria Sectorului 1 la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Necolaiciuc în trei dosare pentru achiziţiile defectuoase făcute când se afla la conducerea CNCFR, achiziţii care au dus la prejudicierea societăţii.

Mihai Necolaiciuc se află în prezent în custodia Serviciului American pentru Controlul Imigraţiei şi Normelor Vamale, în centrul de detenţie Glades din Moore Haven, Florida, în baza unei cereri de extrădare făcută de România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite