Americanii au aprobat arestarea preventivă a lui Necolaiciuc în vederea extrădării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile americane au admis cererea de arestare provizorie în vederea extrădării formulată de Ministerul Justiţiei în cazul lui Mihai Necolaiciuc, fostul director SNCFR care a devalizat statul român cu peste 100 de milioane de euro, a informat ministerul. FOTOGALERIE 1 - Locuinţa de lux a lui Necolaiciuc din Florida   FOTOGALERIE2: Proprietăţile lui Necolaiciuc

Astfel, procurorul de caz din Statele Unite a informat Ministerul Justiţiei în cazul lui Mihai Necolaiciuc, informează Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) că un judecător american din statul Florida a emis ieri, 22 iunie, un mandat intern de arestare în vederea extrădării pentru Mihai Necolaiciuc, se arată în comunicat.

Mai citeşte şi:

Mihai Necolaiciuc, la mâna secretarului de stat Hillary Clinton
Mihai Necolaiciuc, un fugar în lesă
„Hoţul de la CFR“, arestat  în Florida!
Complexul lui Necolaiciuc, locuit doar de un maidanez

Bugetar în România, nabab în America
EXCLUSIV „Hoţul de la CFR“ îşi vinde proprietăţile din SUA!
EXCLUSIV Mihai Necolaiciuc, atins de criza economică în SUA


MJLC va continua cooperarea în acest caz cu autorităţile americane până la extrădarea efectivă a lui Mihai Necolaiciuc, potrivit procedurilor prevăzute de lege.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, la Realitatea Tv, că extrădarea lui Necolaiciuc nu se va face uşor deoarece procedurile sunt destul de complicate.


El a percizat că mâine va da detalii despre acest caz.

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a fost arestat săptămâna trecută în în West Palm Beach (Florida) de agenţii federali,  sub acuzaţii referitoare la încălcarea legislaţiei americane a imigraţiei. Mihai Necolaiciuc se stabilise în West Palm Beach  de aproape trei ani de zile.

În vârstă de 57 de ani, fostul director CFR era dat în urmărire prin Interpol din octombrie 2005, fiind acuzat că că a prejudiciat statul român cu peste o sută de milioane de euro, în perioada 2000-2004. Mihai Necolaiciuc a dispărut fără urmă în februarie 2005, după ce procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pe numele lui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite