Nebunia soldurilor începe de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe magazine şi buticuri au afişat deja reduceri de 50% pentru articolele vestimentare de sezon. Perioada reducerilor va ţine până la 15 aprilie. Chiar şi reduse, multe dintre produse nu sunt pentru toate buzunarele. Comercianţii speculează dorinţa clienţilor de a avea haine de firmă şi ţin la preţ. 

Haine la jumătate de preţ înainte de reducerile legale

Sâmbătă se dă startul soldurilor la articolele vestimentare de sezon. Împătimiţii de cumpărături vor putea răscoli standurile magazinelor în căutare de chilipiruri. „Deosebim soldările de celelalte vânzări şi prin preţ, dar şi prin locul unde sunt aşezate. De obicei, soldurile sunt puse în container, într-un colţ al magazinului", a explicat Irina Dinu, consilier în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Reduceri şi promoţii

Perioada oficială a soldărilor ţine trei luni, între 15 ianuarie şi 15 aprilie, iar comercianţii se aşteaptă ca anul acesta vânzările să meargă mai bine decât anul trecut. Deja multe magazine şi buticuri se află în plină campanie de reduceri şi promoţii la hainele şi încălţămintea de iarnă. În centrele comerciale din Bucureşti, cele mai mari scăderi de preţuri - între 50% şi 70% - sunt afişate la încălţăminte.

„Reducerile sunt de 50% pentru toate produsele, dar vrem să scăpăm de cizmele şi bocancii pe care îi avem în stoc pentru că în altă perioadă nu-i mai vindem. Până acum a mers bine încălţămintea de iarnă, dar sperăm ca de acum încolo să meargă şi mai bine", a spus Simona Andrei, şefa unui butic de firmă din complexul Unirea.

O pereche de cizme de piele care costa 479 de lei în decembrie poate fi găsită acum la standul Torino cu 279 de lei. În schimb, ghetele de la Batta au fost reduse de la 399 de lei la 299 de lei. Vânzătoarea spune însă că vor mai urma şi alte reduceri de preţuri.

La Leonardo, preţurile la încălţămintea de iarnă coboară sub 100 de lei. De exemplu, cizmele lungi, din piele şi cu toc înalt, au preţuri între 89 şi 109 lei. În schimb, ghetele, au fost reduse de la 69 la 49 de lei sau de la 89 la 39 de lei.

În privinţa hainelor, multe dintre magazine anunţă reducerile finale. O jachetă de la „Depot 96", care costa 169 de lei, ajunge acum la 84 de lei, iar cămăşile costă sub 40 de lei, fiind reduse de la 69 de lei.
Chiar şi aşa, clienţii nu găsesc reducerile spectaculoase şi spun că preţurile nu sunt pentru toate buzunarele.

„Mă aşteptam ca cizmele din piele să fie mai ieftine, să găsesc sub 200 de lei perechea. Asta înseamnă adevărata reducere. Am prins perioade de soldări în alte ţări şi ofertele erau foarte bune, de o sută de euro îţi luai haine de calitate", a spus Maria Dobrea, una dintre cliente. Comercianţii speculează însă dorinţa românilor de a purta obiecte vestimentare de la firme "cu ştaif" şi ţin la preţ.

Reduceri în Europa

Soldările încep în Europa imediat după perioada Sărbătorilor. Paris, Londra, Milano, Madrid sau Barcelona sunt numai câteva dintre oraşele unde există adevărate sesiuni de cumpărături la preţuri mai mici cu până la 80%. În aceste zile, unul dintre cele mai atractive locuri este Parisul, unde până duminică are loc un festival al vânzărilor la preţ redus. Denumit „Soldes by Paris", festivalul este, de fapt, una dintre metodele de a atrage turiştii într-o perioadă mai puţin propice.

Astfel, în fiecare an, între 12 şi 18 ianuarie, peste 5.500 de magazine şi buticuri pariziene au reduceri de preţuri substanţiale. Mai mult, există şi un un ghid al acestei operaţiuni, în care li se explică străinilor, în franceză şi în engleză, totul despre reduceri şi li se indică locurile unde pot merge să cumpere produse de lux. Barcelona este un alt loc unde sute de magazine au produse la preţ redus. Aici, produsele se găsesc la preţuri mai mici cu 50-80%.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite