"Neantul românesc" de Emil Cioran, Luca Piţu şi Sorin Antohi, la Polirom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Neantul românesc" de Emil Cioran, Luca Piţu şi Sorin Antohi, la Polirom
"Neantul românesc" de Emil Cioran, Luca Piţu şi Sorin Antohi, la Polirom

Printre apariţiile editoriale de toamă de la Polirom se numără un volum colectiv semnat Emil Cioran, Luca Piţu şi Sorin Antohi despre "Neantul românesc", volumul al patrulea din proiectul filosofic "O istorie a filosofiei", cu o biografie a lui Immanuel Kant şi noi traduceri din Hemingway.

Printre alte titluri propuse de editură se distinge volumul inedit care cuprinde transcrierea înregistrării a două dintre cele patru ore de discuţii purtate între Emil Cioran, Luca Piţu şi Sorin Antohi, pe data de 5 octombrie 1991, în apartamentul din Paris al acestuia, într-o încercare de a salva una dintre temele unei cărţi pe care acesta nu a mai scris-o, despre "Neantul românesc".

Immanuel Kant va beneficia de o biografie generoasă, semnată de Manfred Kuhn. Cartea este consideră a fi cea mai cuprinzătoare biografii dedicată filosofului Immanuel Kant, scurtată de clişee şi îmbogăţită cu detalii inedite despre viaţa şi scrierile acestuia.

"Lucruri transparente", cea mai recentă traducere din seria Vladimir Nabokov este centrată în jurul a patru călătorii efectuate de Hugh, personajul central, din America în Elveţi. Acţiunea este o formulă de intrigă poliţistă, în fapt, o ţesătură de aluzii şi polemici culturale.

Polirom anunţă de asemenea şi apariţia unui nou roman semnat de prozatorul american Ernest Hemingway, "Grădina raiului", publicat pentru prima dată la 25 de ani de la moartea acestuia, în 1986. Tot din septembrie în librării se va găsi "Aspidistra să trăiască!" de George Orwell.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite