Neamul procurorilor Budiană, sub acelaşi acoperiş cu infractorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Crimă Organizată din Craiova au reţinut doi capi ai unei reţele internaţionale de falsificatori de carduri care aveau legături cu anchetatori de la Curtea de Apel din Bănie

Poliţiştii de la Crimă Organizată din Craiova au reţinut doi capi ai unei reţele internaţionale de falsificatori de carduri care aveau legături cu anchetatori de la Curtea de Apel din Bănie

Un scandal, cu interlopi reţinuţi pentru infracţiunea de falsificare de carduri şi procurori implicaţi în acest caz, zguduie în aceste zile justiţia craioveană. Un grup de infractori, suspectaţi de ani buni că fac afaceri necurate peste hotare, a fost reţinut marţi de poliţiştii craioveni după o strânsă colaborare cu omologi din Franţa, Italia şi Spania. În acest caz, apar şi numele a doi magistraţi craioveni, Nicolae Budiană şi Claudia Budiană, tată şi fiică, care aveau legături strânse cu infractorii prinşi.

Fetele procurorului DIICOT Nicoale Budiană şi ale prim-grefierei Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Alexandra Budiană, convieţuiau de ani buni sub acelaşi acoperiş cu cei doi falsificatori de carduri reţinuţi de poliţişti, Adrian Poşulescu şi Stelian Ionescu. Fiica vitregă a procurorului craiovean, Ramona Vancea, este căsătorită cu Adrian Poşulescu, iar fiica din prima căsătorie a magistratului, Claudia Budiană, procuroare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi purtătoare de cuvânt a acestei instituţii, era concubina celuilalt infractor, Stelian Ionescu, despre care s-a aflat că avea nu mai puţin de 17 identităţi.

Magistratul Nicolae Budiană ştia ce se întâmplă

Conform unor surse din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Nicolae Budiană era la curent cu suspiciunile care planau asupra celor doi "gineri" ai săi, dar se declara neputincios în ceea ce priveşte relaţiile fiicelor sale. De altfel, în anul 2000, Adrian Poşulescu a mai fost arestat preventiv pentru cinci zile, însă, după câteva luni de cercetări, el a fost scos de sub urmărire penală de colegii procurorilor Budiană. La vremea respectivă, au existat voci care i-au acuzat pe cei doi magistraţi că au pus umărul la muşamalizarea acestui caz, însă niciunul dintre superiorii acestora nu s-a obosit să investigheze mai îndeaproape această pistă. Pe numele celor doi suspecţi, Curtea de Apel Bucureşti a eliberat mandate de arestare pe 30 de zile.

Procuroarea Budiană, destituită

"Cutremurul" care a zdruncinat din temelii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a făcut şi primele victime. "Începând de astăzi (n.red. - ieri), din ordinul meu a fost revocată din funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei domnişoara Budiană Claudia şi am solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova încetarea delegării sus-numitei în funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, urmând ca ea să îşi reia activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj", a declarat Elisabeta Drăguţ, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Drăguţ spune că, în ceea ce îl priveşte pe procurorul DIICOT Nicolae Budiană, urmează să se pronunţe colegii săi de la Bucureşti, pentru că el este direct subordonat Direcţiei Generale de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, unitate aflată în subordinea Ministerului Public. Conform unor surse din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, este de aşteptat ca zilele următoare o echipă de inspectori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii să se deplaseze la Craiova pentru a investiga mai îndeaproape implicarea familiei Budiană în "scandalul <> ".

Cumetrii între oamenii legii şi infractori

Omul de afaceri Samir Sprânceană, reţinut în martie 2006 pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, este judecat în libertate, după ce Curtea de Apel Craiova, a admis, la sfârşitul anului trecut, o cerere depusă în acest sens de către acuzat. La aceeaşi instanţă, este judecător soţia lui, Camelia Sprânceană,

Un fost prim-procuror al Parchetului Podu Turcului (Bacău), Rita Branga, şi soţului acesteia, agentul şef de poliţie Ioan Dragu Branga Bogonos, au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, primire de foloase necuvenite, fals intelectual şi uz de fals, respectiv complicitate. Fostul magistrat a fost ajutat de soţul său, care a falsificat cazierul unui recidivist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite