Judeţ cu judeţ: Cetatea Neamţulu va fi deschisă publicului la începutul lunii viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea Cluj-Napoca va construi, anul acesta, trei noi săli de sport şi un bazin de înot. Municipiul Galaţi va rămâne, în perioada 26 iunie - 24 iulie, fără apă caldă. Cetatea Neamţului, proaspăt restaurată, va fi deschisă publicului la începutul lunii viitoare. Centrul municipiului Focşani este blocat de şantierul pentru refacerea Pieţei Unirii, iar lucrările au fost oprite din cauza lipsei muncitorilor.

ALBA. 800 de contravenţii în valoare de peste 116.000 de lei şi 28 de permise reţinute este bilanţul acţiunii „Alba în siguranţă“. Poliţiştii au acţionat, la sfârşit de săptămână, în Alba-Iulia, Sebeş şi în opt comune din judeţ.

ARAD. Tinerii care nu au primit apartament de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe mai pot contesta repartiţiile până azi. Doar 128 de arădeni, din 1.009 solicitanţi, au devenit chiriaşi.

ARGEŞ. Prefectura va primi 30.000 de lei de la Guvern pentru continuarea activităţii de înaintare în instanţă a dosarelor celor suspectaţi a fi obţinut ilegal, la Piteşti, permise de conducere.

BACĂU.  Zilele acestea, la Galeriile Frunzetti sunt expuse lucrările din colecţia de pictură „Lumea ca un circ“, semnată de Carmen Creţu, iar Galeria Nouă găzduieşte lucrările pictoriţei Silvia Tiperciuc.

BIHOR. Specialiști în oncologie și hematologie pediatrică se vor întâlni la Oradea pentru a participa la conferinţa naţională de specialitate. Evenimentul are loc la Centrul Posticum, la 26 iunie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. În cadrul Serbărilor Cetăţii Medievale, locuitorii din Bistriţa au asistat, ieri, la simularea decapitării fostului jude Andreas Beuchel. Aceasta a amintit celor prezenţi de pedepsele primite de trădători acum 500 de ani. 

BOTOŞANI.
Piloţii Titi Aur, Thomas Abraham şi Valentin Porcişteanu vor participa la a doua etapă a Rally Sprint de la Botoşani, în zilele de 10 şi 11 iulie. Competiţia face parte din Campionatul Naţional de Rally Sprint.

BRAŞOV. Peste 1.000 de locuitori din Braşov au depus cereri de debranşare de la producătorul de agent termic din oraş. Pentru a împiedica părăsirea sistemului centralizat de termoficare, CET a mărit taxa de la 80 la 100 de lei pentru debranşarea fiecărui calorifer. Anularea racordului de apă caldă a crescut de la 50 la 60 de lei, iar taxa de urgenţă a ajuns la 1.200 de lei.

BRĂILA. Extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă a comunităţii de rromi din Colonia de la kilometrul 10 a fost aprobată de consilierii locali din Brăila. Investiţia va fi de aproape 340.000 de lei, iar lucrările vor dura 45 de zile.

BUZĂU. O sută de copii cu dizabilităţi din judeţ şi însoţitori ai acestora vor pleca la mare, luna viitoare, într-o vacanţă gratuită de şase zile, în staţiunea Costineşti. Proiectul aparţine Direcţiei de Tineret Buzău, iar costul sejurului va fi suportat de Ministerul Turismului. Tabelul nominal cu cei o sută de tineri va fi întocmit zilele acestea.

CARAŞ-SEVERIN. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate astăzi pe Drumul Naţional 57, care leagă localităţile Eşelniţa şi Şviniţa. De vină sunt alunecările de teren cauzate în ultimele zile de ploile abundente.

CĂLĂRAŞI. Reabilitarea clădirii Prefecturii ar putea fi suspendată din cauza fondurilor insuficiente. Deşi au avut la dispoziţie patru milioane de lei de la Banca Mondială, autorităţile locale nu au reuşit să finalizeze lucrările.

CLUJ. Municipalitatea Cluj-Napoca va construi, anul acesta, trei noi săli de sport şi un bazin de înot, la Şcoala „Constantin Brâncoveanu“, Şcoala „Emil Isac“ şi Şcoala „Nicolae Iorga“.

CONSTANŢA. Poliţiştii din Mihail Kogălniceanu au făcut uz de armă pentru a opri un şofer la un control de rutină. Localnicul Claudiu Iulian Smărăndescu nu avea permis de conducere.

COVASNA
. Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia „Nez Perce“ vor construi primul adăpost pentru câinii comunitari din judeţ. Acesta va fi deschis  în septembrie la Câmpu Frumos.

DÂMBOVIŢA. Luţu Gheorghe (51 de ani), din oraşul Găeşti, s-a înecat sâmbătă în râul Argeş. Bărbatul aflat la pescuit a fost luat de curenţii puternici.

DOLJ. Municipalitatea Craiova vrea să contracteze un credit de 20 de milioane de euro care să asigure cofinanţarea pentru proiectul Centrului Multifuncţional din Romaneşti şi execuţia lucrărilor la ştrandul din Lunca Jiului.

GALAŢI. În perioada 26 iunie - 24 iulie, municipiul Galaţi va rămâne fără apă caldă. Societatea Electrocentrale va demara un program amplu de reparaţii.

GIURGIU. 228 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 54.000 de lei, au fost aplicate de poliţiştii din judeţ în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul acţiunii „Strada 2009“.

GORJ. Locuitorii comunelor Crasna, Ploştina şi Bărbăteşti se pregătesc pentru Sărbătoarea Sânzienelor. Soliştii Ansamblului „Doina Gorjului“ vor susţine, la 28 iunie, spectacole folclorice.

HARGHITA. 30 de cai lipiţani au participat, în weekend, la o competiţie ecvestră la Băile Homorod. Toţi concurenţii au fost premiaţi.

HUNEDOARA. Autorităţile locale din municipiul Lupeni au depus un proiect pentru reabilitarea Palatului Cultural Minerul. Cheltuielile au fost estimate la un milion de euro.

IALOMIŢA. Cele 15 persoane de etnie rromă implicate, la începutul anului, în scandalul din faţa sediului Poliţiei Urziceni au fost eliberate de judecători. Cei 15 sunt cercetaţi penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

IAŞI. Sute de administratori de firme din Iaşi sunt cercetaţi pentru că au emis CEC-uri fără acoperire. În ultimul an, rata acestui tip de infracţiune a crescut de cinci ori.

ILFOV. Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Maxim au concertat, ieri, la Palatul Mogoşoaia, în cadrul stagiunii „Muzica la Palatele Brâncoveneşti“. Manifestările se desfăşoară până la 18 octombrie.

MARAMUREŞ. În Tăuţii Măgherăuş se organizează, până la 30 iunie, tabăra de promovare a muzicii folk „Nopţi la poarta transilvană“. Vor fi organizate concerte în 12 localităţi din judeţ.

MEHEDINŢI
. Din cauza temperaturilor de peste 50 de grade Celsius la suprafaţa metalului, la Şantierul Naval Orşova se restricţionează, începând de astăzi, programul de lucru. Acesta va începe la ora 6.00 şi se va încheia la ora 13.00 pentru muncitorii de la cala de montaj a navelor.

MUREŞ. În primele cinci luni ale anului au fost depuse 145 de plângeri la Inspecţia Teritorială de Muncă, din cauza neplăţii salariilor şi a orelor suplimentare. Numărul este aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

NEAMŢ. Cetatea Neamţului, proaspăt restaurată, va fi deschisă publicului la începutul lunii viitoare. Evenimentul va coincide cu Festivalul Artei Medievale, care se va desfăşura între 3 şi 5 iulie.

OLT. Un bărbat s-a înecat, sâmbătă, în râul Olt încercând să recupereze o umbrelă. Incidentul s-a petrecut în zona Hidrocentralei Frunzaru, în comuna Băbiciu. Trupul bărbatului încă nu a fost găsit.

PRAHOVA. Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti a primit „Diploma de excelenţă“, la a III-a ediţie a manifestării „Milioane de oameni, milioane de copaci“. În perioada septembrie 2006 - mai 2009, în Ploieşti au fost cultivate 491.252 de plante.

SATU MARE. Pentru a spori numărul de locuri din învăţământul preşcolar, Primăria Satu Mare intenţionează să transforme fosta uzină de apă în grădiniţă.

SĂLAJ. Şase blocuri ale Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe situate în cartierul Viitorului din Zalău, cuprinzând 90 de apartamente cu una şi două camere, au fost predate chiriaşilor în weekend.

SIBIU. Modificările aduse la Legea actelor de stare civilă schimbă zilele în care se oficiază căsătoriile în Sibiu. Începând de la 22 iunie, termenul de depunere a actelor este de 10 zile înainte de oficierea căsătoriei.

SUCEAVA. Constantin Iftim (47 de ani), din Dolhasca, s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii au aflat că deţine ilegal o armă de foc. Aceştia au găsit în locuinţa bărbatului, vineri, o puşcă cu aer comprimat.

TELEORMAN. În weekend, poliţişti din Turnu Măgurele au descoperit, într-un autoturism oprit pentru verificări, un pistol cu gaze de calibrul 9 mm. Şoferul nu deţinea acte de provenienţă şi nici documente legale pentru portul şi folosirea armei.

TIMIŞ. Echipaje mixte ale Poliţiei şi Gărzii Financiare au controlat, în weekend, comercianţii din Piaţa Flavia din Timişoara. Oamenii legii au confiscat marfă în valoare de peste 40.000 de lei şi au dat amenzi de 5.000 de lei.

TULCEA. Unsprezece grădiniţe din judeţ vor funcţiona şi în perioada verii, ca urmare a numărului mare de solicitări din partea părinţilor. Aceştia vor trebui să plătescă o taxă de şase lei pe zi.

VASLUI. Muzeul Tradiţiilor, care a fost deschis la Muntenii de Sus în această primăvară (cu fonduri europene), a atras până acum doar 300 de vizitatori. Aici sunt expuse costume şi obiecte tradiţionale specifice zonei.

VÂLCEA. A 40-a ediţie a Festivalului Folcloric Păstoresc Învârtita Dorului s-a desfăşurat ieri în comuna Vaideeni. La manifestare au participat 17 ansambluri folclorice din ţară.

VRANCEA. Centrul municipiului Focşani este blocat de şantierul pentru refacerea Pieţei Unirii. Lucrările s-au oprit din cauza lipsei muncitorilor, iar municipalitatea a decis să renunţe la antreprenor. Lucrările de modernizare costă 7,9 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite