Naţiunile Unite au nevoie de un miliard de euro pentru tratarea gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţiunile Unite au nevoie de 1,48 miliarde de dolari (un miliard de euro) pentru a ajuta ţările sărace să combată virusul A H1N1, arată un document oficial citat de AFP.

"Toate costurile incluse în acest document sunt estimări iniţiale care au rolul finanţării asistenţei pe o perioadă de 12 luni", se arată în documentul publicat pe site-ul Grupului ONU pentru Dezvoltare (UNDG).

ONU precizează că toate costurile diferă în funcţie de ţară şi de urgenţa intervenţiilor.

Cele 1,48 de miliarde necesare vor permite finanţarea a trei categorii de costuri, explică ONU. Din aceste costuri, 1,14 miliarde de dolari vor permite achiziţionarea medicamentelor esenţiale pentru tratarea cazurilor grave, pentru vaccinarea personalului medical şi din alte servicii esenţiale.

Aproximativ 240 de milioane de dolari sunt necesare pentru pregătirea ţărilor, iar 80 de milioane pentru agenţiile ONU implicate.

Potrivit documentului, aproximativ 85 de ţări în curs de dezvoltare vor avea nevoie de susţinerea organizaţiilor umanitare pentru a avea acces la vaccinuri împotriva A H1N1.

Gripa A H1N1 a provocat moartea a cel puţin 3.486 de persoane din întreaga lume, potrivit datelor OMS. Majoritatea deceselor au avut loc în America de Nord şi de Sud (2.625 de cazuri).

OMS a avertizat miercuri că emisfera sudică trebuie să se aştepte la un nou val de gripă de tip A H1N1.

"Datele disponibile sugerează că virusul pandemic H1N1 este pe cale să devină dominant comparativ cu gripele sezoniere", avertizează OMS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite