Nati Meir a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nati Meir a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune
Nati Meir a fost reţinut sub acuzaţia de înşelăciune

Fostul candidat la preşedinţie Nati Meir a fost reţinut în această după amiază pentru înşelăciune, în urma unui flagrant organizat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Nati Meir a fost dus pentru audieri la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după ce mai multe persoane au depus plângeri pe numele fostului deputat PRM pentru înşelăciune, prejudiciul estimat fiind de trei miliarde lei vechi.

Citiţi şi:


Poliţiştii au percheziţionat biroul lui Nati Meir, în care au găsit mai multe bancnote de 500 de euro care avea inscripţionat cuvântul "specimen". Banii vor fi supuşi unei expertize pentru a se verfica autenticitatea lor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, citat de NewsIn.

Seucan a precizat că o persoană a depus plângere pe numele lui Meir, acuzându-l de falsificare de bani. Denunţătorul a spus că a primit un împrumut în euro de la Nati Meir, iar după ce a luat banii a observat că într-un colţ era scris cuvântul "specimen".

"În urma percheziţiilor, am descoperit în biroul lui Nati Meir bancnote la fel ca acelea aduse de persoana care a depus plângerea. Urmează să vedem dacă sunt false şi, dacă da, de unde provin", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Potrivit unor surse judiciare, Nati Meir le promitea unor persoane că le va ajuta să obţină credite bancare, în schimbul unor comisioane. Persoanele respective primeau însă banii direct de la Nati Meir, plăteau comisionul, însă constatau apoi că banii erau falşi.

Fostul deputat PRM a fost prins în flagrant delict, astăzi, în sediul său de campanie, când oferea bancnote de 500 de euro inscripţionate "specimen".

Săptămâna trecută, candidatul independent Nati Meir a anunţat că se retrage din cursa prezidenţială în semn de protest faţă de ce se întâmplă în politica românească şi că va candida pentru Camera Deputaţilor, în locul lui Bogdan Olteanu, în circumscripţia din sectorul 1 din Capitală.

Anchetat în mai multe dosare


Fostul deputat PRM a fost anchetat în mai multe dosare, în unul dintre acestea fiind deja trimis în judecată, relatează NewsIn.

Deputatul Nati Meir a fost trimis în judecată, în 11 decembrie 2006, pentru fals intelectual şi evaziune fiscală de peste 21 miliarde de lei vechi, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, precum şi pentru înşelarea a 129 de persoane, printre care unele din Republica Moldova, cărora le-a promis contracte de muncă în Israel.

Potrivit procurorilor, Nati Meir, în calitate de asociat unic şi administrator al societăţii SC Orwalsam Trading SRL, s-a sustras, în perioada 2000 - 2002, de la plata taxelor şi impozitelor, prin netrecerea unor operaţiuni comerciale în contabilitate şi a evidenţiat cheltuieli ce nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel, prin înregistrări inexacte, veniturile societăţii cu suma de 21.707.393.388 lei vechi.

De asemenea, între 2000 şi 2005, Meir ar fi indus în eroare 129 de persoane, cu ocazia încheierii şi executării contractelor de mediere a forţei de muncă, prejudiciul total adus acestora fiind de aproape 400.000 lei, prin încheierea de contracte de plasare a forţei de muncă prin intermediul firmei SC Orwalsam Trading SRL, cu societăţi de angajare din Israel, specializate în principal în domeniul construcţiilor civile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite