Instanţa: "Nati Meir a dat dovadă de o deosebiţă stăruinţă pe cale infracţională şi ingeniozitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instanţa: "Nati Meir a dat dovadă de o deosebiţă stăruinţă pe cale infracţională şi ingeniozitate"
Instanţa: "Nati Meir a dat dovadă de o deosebiţă stăruinţă pe cale infracţională şi ingeniozitate"

Potrivit motivării deciziei Tribunalului Bucureşti din 20 octombrie, prin care fostul candidat la prezidenţiale Nati Meir a fost arestat preventiv, fostul parlamentar a înşelat mai multe persoane cu sume mari de bani, folosindu-se de statutul său de fost deputat şi candidat la preşedinţie.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată, în motivare, că Nati Meir "a dat dovadă de o deosebiţă stăruinţă pe cale infracţională şi ingeniozitate şi, folosindu-se de statului său de fost parlamentar şi candidat la preşedinţie României, a înşelat vigilenţa părţilor vătămate, persoane din mediul cântăreţilor de muzică lăutărească, fără solidă pregătire juridică".

Instanţa arată că Nati Meir a câştigat prietenia victimelor sale, mergând alături de ele la diferite petreceri, iar, potrivit magistraţilor TB, acest fapt arată "cinismul şi lipsa de respect" pentru valori juridice cum sunt instrumentele de plată, dar şi pentru valori morale cum este prietenia.

De asemenea, magistraţii Tribunalului Bucureşti arată că Nati Meir le-a dat victimelor sale peste 300.000 de mii de euro în bancnote marcate cu inscripţia "BON POUR UN TOUR. SPECIMEN". Magistratul care a judecat cauza precizează că menţiunea respectivă a fost acoperită cu benzi de hârtie, iar victimele lui Nati Meir au fost uşor înşelate, având în vedere că nu au atins respectivele bancnote, primindu-le în plicuri sigilate.

Mai mult, se arată în motivare, nu există niciun indiciu că Nati Meir a avut "potenţa financiară de a onora contracte de împrumut de nivelul a milioane de euro, dar asta nu l-a împiedicat să primească prin firmele sale ".

Nati Meir a mai susţinut în instanţă că victimele sale au luat banii de la el, deşi ştiau că sunt falsificaţi, numai pentru a-l şantaja. Tribunalul Bucureşti precizează, însă, că aceste afirmaţii sunt "absurde", deoarece victimele nu aveau de ce să primească bani în plicuri sigilate în cazul în care ar fi intenţionat să îl şantejeze pe Nati Meir.


istraţii Tribunalului Bucureşti au decis marţi arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de monedă şi înşelăciune. Nati Meir a susţinut că banii cu inscripţia specimen erau ”de jucărie", iar poliţia ar fi ştiut de existenţa lor. Anchetatorii continuă cercetările, pentru a stabili de unde provin banii pe care era inscripţionat cuvântul "specimen", dar şi pentru a-i identifica pe eventualii complici ai lui Nati Meir. Procurorii urmează să audieze mai multe persoane şi să facă expertize pentru a stabili provenienţa bancnotelor de 500 de euro găsite în sediul de campanie al lui Meir.

  • Nati Meir mai este cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, respectiv evaziune fiscală, înşelăciune şi fals, fiind suspectat că ar fi primit de la un număr mare de persoane comisioane pentru a le ajuta să plece la muncă în Israel. Respectivul dosar se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite