„Naşul Înmatriculărilor” a scăpat de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul-şef Ion Medeleanu de la Serviciul Public Comunitar Bucureşti, trimis în judecată pentru fapte de corupţie a primit o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Ceilalţi şase complici ai poliţistului au primit pedepse cuprinse între şase luni şi doi de închisoare cu suspendare.

Deciziile de condamnare au fost date de Tribunalul Bucureşti, dar procesul continuă la Curtea de Apel Bucureşti. Agentul şef Ion Medeleanu de la Serviciul Public Comunitar - Regimul Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bucureşti a fost prins în flagrant la data de 14 aprilie 2008 în timp ce primea mită suma de 300 de lei, de la două persoane, Daniela Balog şi Radu Croitoriu, în schimbul înmatriculării unor autoturisme care aveau chitanţele ce atestau plata taxei de primă înmatriculare falsificate.

Potrivit anchetatorilor, cele două persoane falsificau aceste documente cu ajutorul unor matriţe confecţionate artizanal, după care le înmânau agentului Medeleanu.

Taxa de primă înmatriculare: 100 de euro

Potrivit procuorilor care l-au monitorzat pe Ion Medeleanu, înainte de a fi prins în flagrant acesta a a înscris în circulaţie, cu acte false, mai multe autoturisme second-hand, scutind proprietarii de la plata către stat a zeci de mii de lei. Totul, în schimbul a maximum 100 de euro pentru o maşină a cărei primă-înmatriculare costa peste 10.000 de lei. Poliţistul şi complicii săi nu se limitau să-şi scutească clienţii doar de plata taxei auto.

Reţeaua te scăpa de drumul la RAR

Cu 10 lei în plus, aceştia putea scăpa şi de drumul la Registrul Auto Român. Astfel, anchetatorii au descoperit că unul dintre clienţii lui Ion Medeleanu a cumpărat de la acesta nu mai puţin de zece folii de securizare pentru inspecţia tehnică periodică, pe care le-a aplicat pe actele unor maşini aflate la prima înmatriculare în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite