Polieşti:Andrei Năstase, un instrumentist cu idei inovatoare de petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polieşti:Andrei Năstase, un instrumentist cu idei inovatoare de petreceri
Polieşti:Andrei Năstase, un instrumentist cu idei inovatoare de petreceri

Tânărul cântă la chitară şi la tobe şi a inventat „Open Stage”, alături de un prieten, dar se pricepe foarte bine şi la organizarea diferitelor evenimente dedicate ploieştenilor care obişnuiesc să petreacă timpul liber prin cluburi

Andrei cântă la chitară de la vârsta de 13 ani, când a găsit prin casă chitara tatălui său, care luase doar două lecţii la viaţa sa. La un moment dat el s-a luat la întrecere cu un vecin, care cântă mai mult şi mai bine, dar, după un an de zile, a început să iubească acest instrument.

A fost autodidact şi a învăţat după partituri luate de pe Internet, dar şi cu ajutorul unei cărticele pe care a cumpărat-o special pentru a ştii să mânuiască instrumentul. După mai mulţi ani în care a încercat să facă parte dintr-o formaţie, dar nu a reuşit să cânte alături de alţi membrii mai mult de trei ani, Andrei s-a decis să facă altceva cu viaţa lui. Aşa a ajuns un foarte bun organizator de evenimente din Ploieşti, primul concert pe care l-a pus la punct având loc în 2004, la „The Club”, unde au fost invitaţi patru trupe rock şi trupa din care făcea parte la vremea respectivă.

Au urmat alte evenimente organizate la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, la Irish Pub sau Ok Club. De la seri de karaoke, stand-up comedy, concerte şi până la seri de Open Stage, după o idee pusă în practică de el, Andrei poate face ca un club să atragă mulţi clienţi.

O idee inovatoare
„Ideea de Open Stage este foarte simplă. Într-o seară se strâng foarte mulţi artişti care nu se cunosc între ei, noi le oferim instrumente şi cântă împeună, încercând să facă ceva productiv. Nu este doar un business, ci este şi o dovadă a valorii lor, cât de buni sunt. Eu şi cu un prieten, Mihai, am început Open Stage acum patru luni, în Irish Pub, iar acum aceste seri sunt ţinute în zilele de luni la OK Club”, povesteşte Andrei.

El spune că deşi la început a fost puţin mai greu, din cauza reticenţei instrumentiştilor, în timp, pe scenă au ajuns să se urce chiar şi câte 11-12 muzicieni la Open Stage. El, Mihai şi Cristi Chelsoi sunt cei trei care dau tonul muzicii la OK Club în fiecare seară de luni. În ceea ce priveşte publicul ploieştean, Andrei spune că este un public zgârcit şi foarte rigid, care este nemulţumit tot timpul, poate şi de aceea Ploieştiul este considerat un punct mort de majoritatea artiştilor.

„Ploieştenii nu încearcă să se transpună în locul artiştilor ci vor doar să primească tot timpul lucruri gratuite, în timp ce administratorii cluburilor nu vor să susţină nimic, ci doar să câştige”, este de părere tânărul artist. El spune că şi-ar dori foarte mult să continue seriile de Open Stage, deşi, pe zi ce trece este mai greu să susţină astfel de evenimente în condiţiile în care spectatorii doresc mereu altceva.

Întrebări şi răspunsuri:
Care este începutul tău în muzică?
A.N.:
Am fost autodidact şi am învăţat  să cânt la chitară iar apoi am făcut parte din mai multe trupe, însă cel mai mult am cântat cu trupa „Zid” în care am fost membru timp de trei ani. Îmi amintesc şi acum primul nostru concert, când un partid politic a organizat o petrecere la „The Club” şi, după ce ne-am instalat pe scenă şi am început să cântăm, la 10 minute ne-a fost oprit sunetul şi am fost daţi afară. Nu aveam cine ştie ce aparatură pe vremea aia, dar măcar ne distram foarte tare, au fost cei mai frumoşi ani, în care eram recunoscuţi de admiratoare pe stradă.

Cum ai ajuns la organizări de evenimente?
A.N.: Cu timpul m-am reprofilat pe evenimente pentru că am încercat să cânt într-o trupă dar este foarte greu ca 3,4 oameni să rămână uniţi pentru un timp îndelungat. Într-un fel este enervant ca tu să depui 100%, iar altul 10% şi tot el să fie nemulţumit. In vremea în care făceam parte din trupe am cunoscut foarte multe persoane din media care m-au ajutat şi încă mă mai ajută să realizez concerte sau seri diverse.

Ce-i place:
Tânărului îi place să scrie poezii şi versuri, îi plac persoanele sincere şi în mod special îi place să gătească mai ales bulete de cartofi şi saşkavurna, un fel tradiţional turcesc de mâncare, dar şi alte specialităţi culinare cunoscute în ţară.

Ce nu-i place:
Andrei spune că nu îi plac falsitatea şi ipocrizia şi atunci când cunoaşte pe cineva care are aceste probleme de cele mai multe ori încearcă să îi arate persoanei respective că este în acest fel. Dacă vorbele sale, alese cu grijă, nu dau rezultate, atunci el preferă să nu mai intre în contact cu respectiva persoană.

Profil
NĂSCUT:

4 aprilie 1988, Bucureşti
STUDII:
Student Facultatea de Litere, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti
FAMILIE:
Are o soră mai mică cu 9 ani

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite