Năstase îndeamnă PSD să negocieze unitar intrarea la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, după anunţul privind noile rezultate parţiale la alegerile parlamentare făcut de BEC la ora 10, că a sosit momentul negocierilor pentru formarea noului Guvern, că au apărut unele jocuri de culise şi unele zvonuri şi că social-democraţii ar trebui să aibe o singură echipă care să negocieze cu toate partidele care ar putea forma Guvernul.

Năstase a spus că i se pare "firesc" ca formaţiunea care a obţinut cele mai multe procente la nivel naţional să aibă dreptul la "punctele cele mai tari" în cadrul negocierilor cu celelalte partide dar şi-a exprimat de la sediul central al PSD temerile în privinţa unor "capcane" în cursul viitoarelor negocieri, evitând să se exprime asupra modului în care se vor derula tratativele politice.

"Depinde de felul în care va fi configurată echipa de negociere, dacă vor fi mai multe echipe de negociere sau una singură. Ceea ce este însă important este ca negocierile să se desfăşoare unitar şi să nu se intre în capcanele pe care ni le vor întinde anumiţi adversari politici", a opinat fostul premier.

Năstase a arătat că "au început deja jocuri de culise", motiv pentru care PSD trebuie să abordeze cu seriozitate negocierile". Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a adăugat că "sunt interese şi din alte zone decât cele ale partidelor politice. Unii lansează ţinte false ca să ajungă la o formulă ocultă, de tip consilieri, care încearcă să impună pe piaţa media o anumită formulă de negociere".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite