Trenul NATO s-a împiedicat în 1999 de un oltean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul NATO s-a împiedicat în 1999 de un oltean
Trenul NATO s-a împiedicat în 1999 de un oltean

Florin Pătrăchioiu a devenit erou după ce a oprit un tren cu americani

Pe fostul şef, de gară Florin Pătrăchioiu, l-am găsit acasă la Pieleşti făcând treabă prin curte. Degajat şi binedispus, bărbatul ne-a invitat la o cafea pentru a depăna amintiri. Florin Nato, aşa cum i se spune acum prin comună, se pune pe povestit.
„Era trecut de ora 22.00, când am auzit că prin gara Pieleşti va trece un tren. Neştiind nimic despre faptul că ar avea încărcătură militară şi că este plin cu americani, l-am oprit. Am verificat documentele şi am văzut că nu aveau vama făcută. Aşa că am început eu să controlez actele. Nici nu m-am apucat bine de treabă că  în doar cinci minute telefoanele au început să sune. Era şeful cel mare de la regionala CFR, care mi-a spus că am oprit un tren NATO şi să îi dau drumul imediat.Eu mi-am văzut în continuare de treabă şi am deranjat multă lume, inclusiv pe actual preşedinte al României, Traian Băsescu,  ministrul tranporturilor la acea vreme“, povesteşte omul care a fost mai tare decât trenul NATO.
Cristian Nemescu a fost impresionat de povestea şefului de gară din Pieleşti, care pe 4 iulie 1999 a oprit un tren NATO şi a realizat un film de succes premiat la Cannes, California Dreaming. Florin Pătrăchioiu poveste că Răzvan Vasilu, actorul care l-a interpretat, a făcut un rol de excepţie.
A fost acolo în mijlocul lor şi a văzut multe secvenţe care s-au turnat. „Am discutat cu toţi actorii din film. Am fost chiar şi la premieră, în Bucureşti. M-am bucurat să îl cunosc pe Armand Asante, care este un om de nota zece. A vrut să îi povestesc eu cum am oprit trenul NATO“, mărturiseşte Florin Pătrăchioiu.

Fostul şef de gară ar fi vrut să joace şi el în film


Viaţa lui Florin Pătrăchioiu s-a schimbat în zece ani de zile. A intrat în afaceri în comună, a devenit acţionar la echipa de fotbal şi a candidat la primărie.Bărbatul mai spun că nu a avut succes ca şi cu filmul California Dreaming, dar este bucuros că a reuşit ceva în viaţă.
Acum, Florin Pătrăchioiu este implicat în mai multe proiecte alături de fiul lui. Cei doi vor să contribuie la dezvoltarea comunei Pieleşti şi să îi ajute pe localnici. Bărbatul are un singur regret: ar fi vrut ca şi el să joace în film, iar secvenţele să fi fost turnate la Pileşti, acolo unde garnitura de tren plină cu americani a fost oprită.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite