Rusia livrează armament şi în state membre ale NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia livrează armament şi în state membre ale NATO
Rusia livrează armament şi în state membre ale NATO

Potrivit unui reprezentant al Rosoboronexport, compania rusă care se ocupă de exportul de armament, Rusia livrează armament şi tehnică specială în ţări din Africa, America Latină şi Asia, dar şi în state membre ale NATO, transmite Ria Novosti.

Exporturile de armament rusesc se realizează în special în ţări din Comunitatea Statelor Independente, din Orientul Mijlociu, din America Latină şi din Africa.

Dar noi livrăm armament special şi tehnică specială pentru unităţi cu misiuni speciale şi în câteva state membre ale NATO
, a declarat Viaceslav Ovcinikov, consilier al directorului general al Rosoboronexport.


Oficialul nu a precizat însă care sunt statele Alianţei Nord-Atlantice care achiziţionează tehnică specială rusă, menţionând doar că partenerii străini sunt interesaţi de armament pentru operaţiuni antiteroriste, echipamente optice, arme pentru apărare individuală sau arme neletale.

Rusia elaborează şi produce diferite tipuri de armament special, unele din acestea fiind unicate în lume, a indicat Ovcinikov, dând ca exemplu automatul cu 26 de cartuşe de calibru 5,66 mm pentru tiruri sub apă, intrat în dotarea forţelor speciale maritime ruse.

Directorul Rosoboronexport, Anatoli Isaikin, declara, săptămâna trecută, că geografia livrărilor de armament rusesc devine din ce în ce mai diversificată şi că societatea sa a înregistrat anul trecut 2281 de comenzi din partea clienţilor săi şi a semnat 1400 de contracte.

În prezent, Rosoboronexport cooperează cu 70 de state, preciza Isaikin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite