Raidul aerian al NATO de la Kunduz: 30 de civili ucişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raidul aerian al NATO de la Kunduz: 30 de civili ucişi
Raidul aerian al NATO de la Kunduz: 30 de civili ucişi

Treizeci de civili şi 69 de talibani au fost ucişi pe 4 septembrie într-un raid aerian al NATO în provincia Kunduz, din nordul Afganistanului, a anunţat duminică unul dintre cei patru anchetatori desemnaţi de către guvernul afgan pentru elucidarea condiţiilor atacului, informează AFP.

Potrivit lui Mohammadullah Bataj, membrul comisiei de anchetă instituită de preşedintele Hamid Karzai după bombardament, atacul s-a soldat cu uciderea a 30 de civili şi rănirea altor 9, în timp ce, de partea talibanilor, 69 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 11 au fost rănite.

Bombardamentul a vizat două camioane-cisternă prădate de rebeli. Potrivit martorilor, talibanii i-au invitat pe ţăranii strânşi cu zecile în jurul camioanelor să se servească din produsele din cele două vehicule.

Un ofiţer german a ordonat un atac aerian asupra avioanelor cisternă, două bombe de 250 de kilograme fiind lansate asupra avioanelor-cisternă.

Potrivit AFP, bilanţul atacului NATO rămâne unul controversat şi extrem de sensibil, înt-un moment în care violenţele au cuprins întreaga ţară şi Afganistanul se confruntă cu o criză politică în aşteptarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite