Noul secretar general al NATO şi-a început astăzi mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul secretar general al NATO şi-a început astăzi mandatul
Noul secretar general al NATO şi-a început astăzi mandatul

Fostul prim ministru danez Anders Fogh Rasmussen şi-a început astăzi activitatea ca secretar general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în cadrul unei echipe alcătuite de preşedintele american Barack Obama pentru coordonarea efortului de război în Afganistan.

În momentul sosirii la sediul NATO de la Bruxelles, Anders Fogh Rasmussen a fost întâmpinat de liderii civili şi militari ai Alianţei Nord-Atlantice, relatează AP

Fogh Rasmussen urmează să îşi definească priorităţile, inclusiv numirea unui grup de experţi care să schiţeze noul concept strategic al NATO.

Săptămâna trecută, el  a afirmat că este gata să iniţieze un dialog cu talibanii moderaţi din Afganistan, în încercarea de a obţine o formă de reconciliere a afganilor. "Este clar că există un nucleu dur cu care este imposibil de ajuns la un acord. Dar există şi grupări cu care se poate dialoga în încercarea de a crea o formă de reconciliere în societatea afgană", a apreciat Rasmussen

Predecesorul Jaap de Hoop Scheffer, care a părăsit conducerea NATO săptămâna trecută, a avertizat în repetate rânduri că războiul din Afganistan reprezintă un test crucial pentru puterea şi relevanţa Alianţei vechi de 60 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite