Atac terorist sinucigaş în faţa cartierului general NATO din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac terorist sinucigaş în faţa cartierului general NATO din Afganistan
Atac terorist sinucigaş în faţa cartierului general NATO din Afganistan

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 91 au fost rănite în urma unui atentat sinucigaş cu maşină capcană produs în faţa intrării în cartierul general al NATO din Kabul, cu cinci zile înainte de organizarea alegerilor prezidenţiale şi locale în Afganistan, relatează  AFP.

Atacul, comis într-una din zonele cele mai securizate din ţară, a fost revendicat rapid de insurgenţii islamişti, care au afirmat că au vrut să vizeze ambasada Statelor Unite din apropiere, transmite AFP.

Talibanii au anunţat că vor face totul pentru a perturba alegerile prezidenţiale şi provinciale de joi, considerându-le drept "o impostură organizată de americani".

În jurul orei 8.30, oră de vârf, un kamikaze şi-a aruncat în aer maşina plină cu explozibili, în faţa intrării principale a cartierului general al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO, în plin centrul zonei ultrasecurizate unde sunt majoritatea ambasadelor occidentale şi principala tabăra militară americană din capitală.

Potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului afgan al Apărării, şapte civili au fost ucişi şi 91 de persoane rănite, majoritatea uşor. Patru soldaţi afgani şi o parlamentară, Hawa Alam Nuristani, sunt printre răniţi. Un purtător de cuvânt al ISAF a anunţat că cinci soldaţi străini au fost răniţi, dar viaţa lor nu este în pericol.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat telefonic atentatul. "Un kamikaze a detonat 500 de kilograme de exlozibil la bordul unui 4X4 în faţa ambasadei americane", a spus el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite