NASA amână lansarea navetei Atlantis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NASA amână lansarea navetei Atlantis
NASA amână lansarea navetei Atlantis

NASA a amânat următoarea lansare a navetei Atlantis către Staţia Spaţială Internaţională pentru data de 16 noiembrie, anunţă Florida Today. Amânarea nu a fost confirmată încă de echipa de coordonatori ai misiunii, care s-au întâlnit marţi pentru a-i evalua nivelul de pregătire.

Decizia de a amâna cu încă 4 zile lansarea navetei Atlantis, programată iniţial pentru data de 12 noiembrie, vizează optimizarea capacităţilor NASA pentru lansarea navetei şi realizarea primului zbor experimental al noii rachete portante Ares 1-X înainte de sfârşitul anului.

Mai citiţi şi:


Prima lansare a rachetei Ares 1-X, concepută pentru a transporta în spaţiu capsula Orion, modulul spaţial ce va înlocui actuala generaţie de navete autonome ale NASA începând din 2015, a fost programată pentru data de 27 octombrie.

 În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, lansarea ar putea fi amânată pentru data de 28 sau 29 noiembrie.

Noua rachetă portantă Ares 1-X face parte din programul spaţial Constellation, lansat de fostul preşedinte american George W. Bush, program spaţial ce urmăreşte reîntoarcerea pe Lună până în anul 2020 şi pregătirea unui prim zbor cu echipaj uman pe Marte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite