43 de profesori de la Muzică au spart greva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
43 de profesori de la Muzică au spart greva
43 de profesori de la Muzică au spart greva

Aproximativ 7.000 de bugetari din judeţul Alba au fost astăzi în grevă. În mai multe licee din Alba Iulia profesorii au hotărât să intre la ore şi să îşi desfăşoare activitatea în mod normal.

 În majoritatea şcolilor din judeţ, elevii nu au fost astăzi la şcoală. Liderul sindicatului „Învăţământ“ Alba, Valeriu Şuşman, a spus că aproximativ 6.000 de membri de sindicat  din întreg judeţul au fost astăzi în grevă: „Părinţii şi elevii au fost anunţaţi şi elevii nu au fost trimişi la şcoală. Sunt şi şcoli în care unii profesori au hotărât să îşi ţină orele, dar şi profesorii afiliaţi sindicatului Federaţia Educaţiei Naţionale, care s-au alăturat la grevă. Este vorba despre profesorii de la Liceul Sportiv din Alba Iulia, care şi-au încetat activitatea“.

Unii profesori au ţinut orele

În Alba Iulia mai multe cadre didactice au ţinut, totuşi, orele. O situaţie deosebită s-a creat la Liceul de Muzică şi Arte Plastice. „Din cei 100 de membri de sindicat din şcoală, 43 au semnat împotriva acestei greve, 41 au semnat pentru grevă iar ceilalţi nu au luat nicio poziţie, deoarece astăzi nu au ore şi nu sunt afectaţi în niciun mod de grevă. Mulţi dintre profesorii de la liceul de arte sunt colaboratori, au doar câteva ore în şcoală“, a spus profesorul Marian Lungu, liderul de sindicat din liceul albaiulian.
Aceasta a spus că înţelege şi poziţia pe care au luat-o cei care au intrat la ore. „Profesorii au dreptul să aibă o opinie. Cred că există şi alte modalităţi decât greva, o să dăm în judecată patronatul dacă ne impun cele 10 zile de concediu forţat. Profesorii sunt nemulţumiţi că deciziile se iau de sus în jos. Nu mai au nici încredere în liderii de sindicat de la Bucureşti. Nu e normal să regăseşti o parte dintre ei pe listele partidelor politice“, a mai spus Marian Lungu. Aceleaşi nemulţumiri le are şi profesorul Tudor Nicolae. „Sunt membru de sindicat, dar nu vreau să fiu manipulat. Ei au anunţat economia pe care o fac prin greva noastră. Deci s-au bucurat de această grevă“, a spus profesorul Tudor Nicolae.

Protest în curtea spitalului

Aproximativ 300 de membri ai sindicatului Sanitas s-au adunat astăzi în jurul orei 8.00 în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba pentru o acţiune de protest, care s-a încheiat la ora 10.30. Aceştia au dorit să îşi arate solidaritatea faţă de greva profesorilor şi să îşi exprime şi propriile revendicări.
„Serviciul de Urgenţă este asigurat în spitalele din judeţ conform legii, iar membrii de sindicat au participat la greva de o zi. Miercuri, la mitingul programat la Bucureşti vor participa şi 50 de membri din judeţul Alba“, a explicat liderul sindicatului Sanitas din Alba, Marius Sepi. Şi cei 300 de angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba au întrerupt astăzi activitatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite