Muzică pentru oamenii sărmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzică pentru oamenii sărmani
Muzică pentru oamenii sărmani

Voluntarii de la Somaschi organizează un concert pentru a-şi ajuta beneficiarii. Cunoscuta trupă SATB din Germania va susţine un recital în Baia Mare în 14 august, pentru a strânge fonduri pentru Fundaţia Somaschi.

Voluntarii de la Fundaţia Somaschi din Baia Mare s-au gândit la o modalitate inedită de a strânge fonduri pentru băimărenii care au nevoie de ajutor şi care beneficiază de ajutorul organizaţiei. Este vorba despre un concert de muzică blues jazz şi simfonică pe care îl va susţine trupa SATB din Germania.
„Membrii trupei sunt prieteni de-ai mei şi le-am propus să vină să concerteze în Baia Mare”, spune Bogdan Ardelean, organizator principal al evenimentului. „Am vrut să îmbin utilul cu plăcutul, astfel banii care se vor strânge în urma concertului vor fi viraţi în contul fundaţiei Somaschi”, continuă acesta.
De menţionat că formaţia germană vine benevol şi nu are pretenţii financiare. Componenţii vor să-i ajute pe cei peste o mie de beneficiari ai Fundaţiei Somaschi.

Preţ de cafenea

Recitalul va avea loc la clubul băimărean Gold Time, iar preţul biletelor va fi accesibil pentru toate buzunarele. „Încă nu ne-am decis asupra unei anumite sume, dar, cu sigurnaţă, preţul unei intrări nu va fi mai mare de 15 - 20 de lei”, spune voluntarul.
Acesta mai arată că preţurile produselor din club vor fi reduse pe perioada concertului, asemeni celor din cafenele. „Concertul va începe undeva în jurul orei 18.30 şi va dura o oră jumătate”, spune Bogdan Ardelean.
Pentru a le oferi celor prezenţi o seară de neuitat, concertul va fi urmat de o petrecere pe cinste, în care nu se exclude prezenţa unor animatori profesionişti. „Deocamdată, parteneri sunt Fundaţia Maratin şi Clubul Gold Time, însă suntem încă în căutare de sponsori”, adaugă acesta.
În funcţie de sponsorii găsiţi, membri Fundaţiei Somaschi vor oferi numeroase surprize participanţilor şi nu exclud chiar organizarea unei tombole. „Există posibilitatea organizării unui concert similar şi la Sighetu Marmaţiei”, spune Ardelean.

Recrutare de voluntari

În cadrul evenimentului de pe 14 august se vor face şi recrutări de voluntari. „Oricine este binevenit să ni se alăture. Singura condiţie este să fie persoane deschise şi dornice să dea oricând o mână de ajutor”, menţionează Ardelean.
Asta în ideea în care săptămânile trecute Fundaţia Somaschi a recrutat doar 12 voluntari din cele 20 de persoane care s-au prezentat la interviul organizat de ONG. Aceştia vor fi formaţi, împreună cu vechii voluntari din Târgovişte şi Baia Mare în perioada 26 iulie- 2 august la Centrul din Ferneziu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite