Muzică medievală pe Traseul celor Trei Fortificaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din judeţ şi s-au tratat cu muzică veche, în cel mai important obiectiv istoric din judeţ.Membrii Grupului de lucru pentru Turism al Consiliului Judeţean Alba au organizat, ieri, pe Traseul

din judeţ şi s-au tratat cu muzică veche, în cel mai important obiectiv istoric din judeţ.
Membrii Grupului de lucru pentru Turism al Consiliului Judeţean Alba au organizat, ieri, pe Traseul celor Trei Fortificaţii, din zona cetăţii, o prezentare a rolului şi importanţei turismului, în contextul dezvoltării judeţului. Au fost prezentate publicului cele mai importante produse turistice din judeţ, Traseul celor Trei Fortificaţii, Drumul Vinului, Festivalul de Teatru. Expunerea a fost condimentată cu parada costumelor de epocă a militarilor şi cu un spectacol de muzică medievală, prezentat de cvartetul de clarinete, al Liceului de Muzică şi Arte Plastice, în Bastionul Bethlem. Ziua Mondială a Turismului se sărbătoreşte din anul 1979, la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Turismului, cu obiectivul de a determina comunitatea internaţională să conştientizeze importanţa turismului şi a valorilor sale sociale, culturale, politice şi economice.

Aproape 30 de producători de vin
Proiectul Drumul Vinului a fost demarat de autorităţile judeţene din Alba, după modelul iniţiat de Ansamblul Regiunilor Europene Vitivinicole, pentru crearea unei punţi culturale spre celelalte euroregiuni membre AREV. După examinarea modelelor din vest, unde funcţionează peste 200 de asemenea proiecte, din care peste jumătate în Italia, s-a optat pentru itinerariul de cunoaştere a istoriei şi a etapelor producerii vinului local, gustarea produselor, la pivniţele locale şi procesatori. Se organizează evenimente cu diverse ocazii, culesul, festivalul vinului, licitaţie de vinuri, programul completându-se cu servicii impecabile de cazare. Aşteptările de la acest proiect, cu investiţie mică, şi utilizarea resurselor locale sunt de creştere a IMM-urilor în domeniul oenologiei şi serviciilor, revigorarea valorificării vinurilor, scăderea numărului şomerilor, surse de venit din gospodăria proprie, impact pozitiv asupra mediului, protejarea moştenirilor culturale. Totalul suprafeţei arabile pentru cei 29 de producători din regiune este de aproape 30.000 hectare, din care aproape o zecime este cultivată cu viţă-de-vie, iar drumul vinului prin aceste localităţi se apropie de 200 km.

Muzică şi costume de epocă în bastion
Traseul celor Trei Fortificaţii oferă vizitatorilor o parcurgere a zidurilor din epoci istorice diferite: zidul şi poarta castrului roman, bastionul Cetăţii medievale şi clădirile militare, bastionul şi zidul Cetăţii de tip Vauban, din sec. al XVIII-lea. Proiectul a fost deja demarat, aici funcţionează din acest an un traseu pietonal, o terasă, unde servirea se face de către personalul costumat potrivit epocii. Vor mai fi înfiinţate ateliere meşteşugăreşti, expoziţii, magazine de cadouri, un punct de informare turistică.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite