Muzică de fanfară pe uliţa mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Fanfarelor de la Calafindeşti (judeţul Suceava) a debutat ieri cu o paradă a muzicanţilor. Membrii celor opt fanfare participante, îmbrăcaţi în costume populare, au urcat în

Festivalul Fanfarelor de la Calafindeşti (judeţul Suceava) a debutat ieri cu o paradă a muzicanţilor.

Membrii celor opt fanfare participante, îmbrăcaţi în costume populare, au urcat în căruţe şi au străbătut cântând centrul comunei, în aplauzele sătenilor, dar şi ale politicienilor „aterizaţi” în sat pentru a-şi face campanie electorală.

Primarul din Calafindeşti spune că deşi festivalul are doar trei ani vechime, tradiţia muzicii de fanfară este foarte veche în această localitate. „În spate sunt zeci de ani de muzică de fanfară. De altfel, în formaţie avem şi oameni care au prins acele vremuri”, susţine primarul Loghin Saviuc. Acesta îşi aminteşte că, în urmă cu 40 de ani, membrii fanfarelor erau aproape smulşi de pe scenă de sătenii înfierbântaţi de băutură.

„Se construiau schele de lemn de 5-6 metri înălţime, iar scara era trasă sus de muzicanţi pentru a nu exista incidente”, povesteşte primarul din Calafindeşti.

Din fanfara comunei fac parte persoane din mai multe generaţii. Printre octogenarii fanfarei şi-a făcut loc şi un puşti de numai cinci ani, care cântă la o tobă mai mare decât el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite