Muzica şi bicicleta ţin inima bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele cluburilor de întreţinere includ şi ambient sonor

Managerii sălilor de sport cred că activităţile fizice sunt mai interesante pe ritmuri antrenante.

Sălile de sport din Arad încearcă să găsească noi moduri prin care să-şi atragă clientelă nouă, dar şi să o păstreze pe cea deja formată care ar putea dori schimbarea locului de întreţinere. Activităţile fizice, la aparate, pe ritmuri muzicale sunt ultima noutate cu care cluburile destinate modelării corpului se prezintă arădenilor.
Cycling-ul, cunoscut şi sub denumirea de spinning, e un exerciţiu cardio intens, pe care, de câteva săptămâni, îl pot practica şi arădenii. Până acum sunt trei antrenoare specializate care le dau sfaturi celor care vor să încerce acest tip de sport, Eva Tzegledi, Diana Hodre şi Cristina Aştefănesei.

Muzică pentru sănătate
Antrenoarele spun că o şedinţă durează 45-50 de minute şi se desfăşoară în funcţie de ritmul cardiac al fiecărui participant: un sfert de oră e dedicat părţii cardio, iar cinci minute sunt pentru forţă. Ciclul se repetă de trei ori.
Muzica joacă un rol important, melodiile alerte sau lente fiind cele care dictează ritmul de pedalare. Argumentele pro: arderea a 500 de kilocalorii într-o şedinţă, întărirea muşchilor inimii, creşterea rezistenţei fizice sau eliminarea stresului şi a celulitei.
„Programul stimulează situaţii reale din ciclism, cum ar fi urcarea dealurilor sau sprinturile. Ora se desfăşoară pe muzică, iar instructorul stimulează permanent mărirea ritmului şi a efortului”, explică Diana. Programul e destinat oamenilor de toate vârstele. „Avem şi domni de 60 de ani care ţin ritmul. Vin doamne şi domnişoare care doresc să-şi lucreze fesele şi picioarele. Are trecere şi e foarte antrenant. Se văd progrese mari”, adaugă Mădălina Moşneang, managerului unui club sportiv.
„E imprundent să ignorăm abdomenul, braţele, pieptul şi musculatura spatelui, fundamentală pentru susţinerea coloanei”, punctează Cristina, atât din postura de campioană naţională universitară anul trecut, cât şi din cea de instructor. Cele trei antrenoare au absolvit cursul de pregătire la Academia de Spinning „Lemond”, din Budapesta.

Condiţii şi pentru copii
La cele mai multe cluburi sunt asigurate vestiare, garderobă, iar mai nou, arădenii care îşi aduc copiii cu ei, au un baby-sitter la dispoziţie. O singură şedinţă de cycling costă circa 20 de lei, iar abonamentul pentru 10 şedinţe costă 150 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite